Εστιατόριο – ψαροκάικο χαρίζει νέο αέρα στην Γάζα!

Εστιατόριο – ψαροκάικο χαρίζει νέο αέρα στην Γάζα!

Το πρώτο εστιατόριο αναψυχής  στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, «βάζει πλώρη».

Το αλιευτικό σκάφος, οι ιδιοκτήτες του οποίου το μετέτρεψαν σε εστιατόριο με σκοπό να «τραβήξουν» τους κατοίκους της Γάζας, έχει μήκος 20 μέτρα και πλάτος 8 μέτρα.

Το εστιατόριο, γνωστό ως «Lulu Rose», αποτελείται από  μία βεράντα που έχει χωρητικότητα έως 100 πελάτες ενώ η μεγάλη αυλή του, με υπέροχη θέα στο πέλαγο μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 250 πελάτες από την πόλη.

Καθώς η διασκέδαση στην παραλιακή ζώνη  είναι ιδιαιτέρως  περιορισμένη εξαιτίας  των  οικονομικών συνθηκών, και έτσι, το εστιατόριο-ψαροκάικο αποτελεί μία μοναδική ιδέα.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου – Μοχάμεντ Ταρτούρι – σε συνέντυξη του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε  ότι το σκάφος που μετατράπηκε σε εστιατόριο, ήταν αγκυροβολημένο για χρόνια στο λιμάνι της Γάζας.

«Το μεγάλο αυτό αλιευτικό σκάφος δεν έβγαινε στη θάλασσα εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε το Ισραήλ στους ψαράδες στη Λωρίδα της Γάζας και λόγω της αδυναμίας των αλιευτικών επιχειρήσεων», λέει ο Ταρτούρι αναφερόμενος στους περιορισμούς που θέτουν οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις στους ψαράδες, να αλιεύουν δηλαδή σε περιοχή έξι μιλίων μέσα στα χωρικά ύδατα της Λωρίδας της Γάζας.

Οι περιορισμοί αυτοί είχαν ως αποτέλεσμα πολλά αλιευτικά σκάφη να εγκαταλειφθούν στο λιμάνι της Γάζας αφού οι ιδιοκτήτες τους σταμάτησαν να ψαρεύουν, καθώς τα έσοδά τους ήταν λιγότερα από τα λειτουργικά έξοδα.

Το « Lulu Rose» αντιπροσωπεύει το σύνθημα «μέσα στο νερό αλλά σταθερό στη γη» το οποίο χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για να  δείξουν την  δύσκολη κατάσταση που επικρατεί  στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι οικονομολόγοι από τη Γάζα θεωρούν πως ευφάνταστες και δημιουργικές ιδέες είναι ικανές να ενισχύσουν την οικονομία σε μια εποχή που οι παραδοσιακές τουριστικές εγκαταστάσεις κλείνουν λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης.

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303784-Estiatorio-psarokaiko-charizei-neo-aera-sten-Gaza ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...