Ετοιμάζεται το δείπνο της Κορέας

Ετοιμάζεται το δείπνο της Κορέας

Κιμ Γιονγκ Ουν - Μουν Τζε Ιν

Την Παρασκευή αναμένεται να λάβει χώρα η ιστορική συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου. Και επειδή είναι η πρώτη τέτοια συνάντηση μετά το 2007 είναι λογικό να καταβάλλονται προσπάθειες να κυλίσουν όλα ομαλά με μονάχα ευχάριστες εκπλήξεις. Έτσι οι διοργανωτές έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στο μενού και γι’ αυτό ο σεφ έχει επιλέξει ένα ελβετικό πιάτο σε μια προφανή προσπάθεια να ταξιδέψει τον Κιμ Γιονγκ Ουν στα νεανικά του χρόνια.

Παρόλο που ποτέ δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αποτελεί εδραία φήμη ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φοίτησε σε ελβετικό σχολείο. Το ότι το όνομα του δεν βρίσκεται στα κατάστιχα κανενός σχολείου δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένα διότι ο Κιμ, για λόγους ασφαλείας, δεν φοίτησε με το πραγματικό του όνομα. Το έδεσμα είναι γνωστό ως «ρόστι» και είναι μια πίτα με τυριά που περιέχει πατάτες.

2

Για τον ηγέτη της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν θα ετοιμαστεί ένα έδεσμα με ψητό ψάρι που είναι γνωστό με το όνομα «Τζον Ντόρυ» που είναι αρκετά δημοφιλές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την παράκτια πόλη του Μπουσάν.

1

Το μενού έγινε γνωστό αφού κοινοποιήθηκε στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας στο Facebook

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/329651-Etoimazetai-to-deipno-tes-Koreas ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...