Ευθύνες στον Μητσοτάκη καταλογίζουν για το «φιάσκο» στην ΟΝΝΕΔ

Ευθύνες στον Μητσοτάκη καταλογίζουν για το «φιάσκο» στην ΟΝΝΕΔ

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 17/04/2016 – 20:03

Ευθύνες στον Μητσοτάκη καταλογίζουν για το «φιάσκο» στην ΟΝΝΕΔ

Σε νέο φιάσκο, αντίστοιχο εκείνου του περασμένου Δεκεμβρίου, στην εκλογή του προέδρου του κόμματος, εξελίχθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες στη νεολαία του κόμματος (ΟΝΝΕΔ).

Το 10ο συνέδριο της οργάνωσης «τινάχθηκε» στον αέρα, εξαιτίας της χαρακτηριστικής, κατά πολλούς δε σκόπιμης, καθυστέρησης, στο στήσιμο των καλπών, προκειμένου να εκλεγούν τα νέα μέλη των καθοδηγητικών οργάνων, με αποτέλεσμα να αναχωρήσει μεγάλος αριθμός συνέδρων, απογοητευμένων από την απρόσμενη εξέλιξη.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκτροχιαστεί η εκλογική διαδικασία και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι αμφίβολο αν τα όποια αποτελέσματα θα γίνουν αποδεκτά, από τις διάφορες τάσεις, αλλά και από την ίδια την ηγεσία του κόμματος!

Η μετατροπή της ΟΝΝΕΔ σε ΕΦΕΕ (είναι χαρακτηριστικό, ότι δίνονταν πληροφορίες για αυξημένη επιρροή συγκεκριμένων ηγετικών στελεχών του κόμματος, που διαψεύδονταν, όμως, από τα τελευταία!) αποτελεί καίριο πλήγμα και για τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, που την Παρασκευή το βράδυ είχε παρευρεθεί και είχε μιλήσει, στην έναρξη του Συνεδρίου.

Πολλοί, μάλιστα, καταλογίζουν ευθύνες στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι, σε μεγάλο βαθμό, το φιάσκο οφείλεται στην προσπάθεια του τελευταίου, να ελέγξει το Συνέδριο, επιδιώκοντας την εκλογή, στα καθοδηγητικά όργανα, προσώπων προσκείμενων στη σημερινή ηγεσία, σε ποσοστό, τουλάχιστον, 30%. Όπως έλεγαν, χαρακτηριστικά, στελέχη της ΟΝΝΕΔ, «η νέα γενιά πρέπει να έχει τη δική της φωνή, όχι να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες».

Υπενθύμιζαν, άλλωστε, ότι η κακή αρχή έγινε πριν από λίγες μέρες όταν, με επιθυμία της Συγγρού, έγινε, στην ουσία, διορισμός (κατά τα πρότυπα του ΚΚΕ), του νέου προέδρου της οργάνωσης, Βασίλη Γεωργιάδη, χωρίς να στηθούν κάλπες, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία της οργάνωσης.

Τώρα, από τη Συγγρού υποδεικνύεται ο νέος πρόεδρος, ως ο κατ` εξοχήν υπεύθυνος, για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάστηκαν, αν και από όσους είναι σε θέση να γνωρίζουν, «φωτογραφιζόταν» ως «ηθικός αυτουργός», ο ακόμη γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, μάλιστα, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βρήκε την ευκαιρία να… πάρει το αίμα του πίσω, ζητώντας, μέσω συνεργατών του, την παραίτηση του κου. Παπαμιμίκου.

Τα όσα συνέβησαν στην ΟΝΝΕΔ, έρχονται στη χειρότερη στιγμή, για τη νέα ηγεσία της ΝΔ, καθώς ξεκινάει,  την προσεχή Παρασκευή, το Συνέδριο του κόμματος, στο οποίο έχει επενδύσει πολλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εμφανίσει ένα καινούργιο πρόσωπο, για τη συντηρητική παράταξη.

Και εκεί, όμως, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, αφού έχουν σημειωθεί αρκετά παρατράγουδα, στις διαδικασίες εκλογής Συνέδρων, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλία, όπου κομματικά στελέχη προσέφυγαν στη δικαιοσύνη!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...