Ευρωπαϊκό βραβείο για το καλύτερο πρόγραμμα επενδύσεων πήρε το ΤΑΙΠΕΔ

ΤΑΙΠΕΔ

Βραβείο για το καλύτερο πρόγραμμα άμεσων ξένων επενδύσεων, πήρε το ΤΑΙΠΕΔ, από το περιοδικό The European! Είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία ή φορέας του ευρύτερου δημόσιου τομέα πετυχαίνει αυτή τη διάκριση, με το Ταμείο, να τονίζει πως αυτό, «καταδεικνύοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενισχύει την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και στέκεται με αξιώσεις στη διεθνή επενδυτική κοινότητα».

 «Η διεθνής αναγνώριση του ΤΑΙΠΕΔ από το διακεκριμένο περιοδικό «The European» με το βραβείο “Global National FDI Program” για το 2016 αποτελεί μεγάλη τιμή για το Ταμείο και το στελεχιακό δυναμικό του», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, που προσέθεσε στην συνέχεια, ότι «η διεθνής οικονομική κοινότητα αναγνωρίζει με τον πιο απτό τρόπο τις προσπάθειες της χώρας μας να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης με μοχλό το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που εφαρμόζει το ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Η βράβευση αυτή είναι η απόδειξη ότι η δέσμευση της Ελλάδας να ανακτήσει την διεθνή αξιοπιστία της έχει ήδη εμφανή αποτελέσματα μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων».

 Τα European Awards επιβραβεύουν την αριστεία εδώ και 10 χρόνια. Η εκδοτική εταιρεία δεν καταρτίζει κατάλογο των πιθανών νικητών των βραβείων. Όλοι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία οι οργανισμοί ή ιδιώτες είναι προεπιλεγέντες από τους 134.000 συνδρομητές / αναγνώστες του περιοδικού (Επιχειρήσεις, Ιδιώτες Υψηλού Πλούτου – HNW Individuals, Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Οικονομικοί Διευθυντές, Πρόεδροι ΔΣ) και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας κατονομάζουν τους υποψηφίους της επιλογής τους.

 Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από ιδιώτες πρώην μέλη του «Fortune 500», διεθνείς εμπειρογνώμονες και ηγέτες της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, το βραβείο λέγεται «Global National Foreign Direct Investment Program (FDI) Award 2016» και το ΤΑΙΠΕΔ ανακηρύχθηκε νικητής στην κατηγορία «Εθνικό Πρόγραμμα Άμεσων Ξένων Επενδύσεων» από τους αναγνώστες του «The European» μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο πλαίσιο των διεθνών βραβείων «The European Awards» που απονέμει.

Τα κριτήρια αξιολόγησης για το συγκεκριμένο βραβείο ήταν τα εξής:

-Στρατηγική Ανάπτυξης Εθνικής Οικονομίας

-Εθνικό Σχέδιο Προώθησης Ξένων Άμεσων Επενδύσεων

-Ευκαιρίες Απασχόλησης

-Αξιοπιστία Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων

-Δημιουργία Εθνικής Αξίας

-Εταιρική Διακυβέρνηση.

Το περιοδικό, βραβεύει επιχειρήσεις που ενισχύουν την οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη σε μια σειρά κλάδων και τομέων, όπως είναι οι άμεσες ξένες επενδύσεις, η ενέργεια, η τεχνολογία, οι τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά σε περιοχές όπως η Ευρώπη, η Λατινική Αμερική, η Αφρική, η Μέση Ανατολή, η Ασία κ.ά.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...