Ευρώπη: Σημαντικά βήματα προόδου από την Ελλάδα – Επιστρέφει η εμπιστοσύνη

Ευρώπη: Σημαντικά βήματα προόδου από την Ελλάδα - Επιστρέφει η εμπιστοσύνη

Αυτά είναι τα βήματα για την εκταμίευση του 1 δις ευρώ

Η Ευρώπη βλέπει την εμπιστοσύνη να επιστρέφει στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου με προαπαιτούμενα, που ακολουθεί την υλοποίηση των πρώτων 48 μέτρων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αννίκα  Μπράιτχαρντ, αναφέρθηκε σε «σημαντικά βήματα για την ανοικοδόμηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης».

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου, η αρμόδια για τα θέματα Οικονομίας  εκπρόσωπος,  τόνισε πως, τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές για να ολοκληρωθεί η δεύτερη  δέσμης προαπαιτούμενων, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί στην ελληνική βουλή σύντομα.

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρθηκε στα αμέσως επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν στο ελληνικό πρόγραμμα, με την αξιολόγηση προόδου στην υλοποίηση του προγράμματος από τους εκπροσώπους των θεσμών, και την κατάθεσή της έκθεσης που θα συνταχθεί στο EuroWorking Group (EWG).

Η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα και αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα η επιτυχής ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου και το «οκ» από τα υπουργεία Οικονομικών της Ευρώπης, θα ανοίξουν τον δρόμο για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που έχουν απομείνει από την πρώτη μεγάλη δόση του δάνειο, ύψους 26 δισ. ευρώ που άρχισε να εκταμιεύεται τον Αύγουστο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...