Ευ. Βενιζέλος: Η Ελιά δεν είναι “τσόντα” ή ουρά

Ευ. Βενιζέλος: Η Ελιά δεν είναι
Για αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν τα ποσοστά της «Ελιάς» είναι πολύ χαμηλά, ανεξάρτητα από το άθροισμα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ομιλεί πλέον ευθέως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών, «δεν είναι ούτε “τσόντα” ούτε ουρά. Δεν πάει να αθροίσει ποσοστά για να καλύψει κενά». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που δεν σημειωθούν υψηλές επιδόσεις, το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσει να αναλάβει «βάρη που δεν του αναλογούν ιστορικά, από ένα σημείο και μετά».

Ο χρόνος τον οποίο επέλεξε ο κ. Βενιζέλος για να εντείνει το δίλημμα αφορά αφενός τη μείωση της απόστασης από τις εκλογές, αφετέρου τη δημοσκοπική καθίζηση την οποία παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ και η «Ελιά» στις τελευταίες μετρήσεις. Η ρητορική επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποτελεί και σαφή ενδοκομματική απάντηση προς όσους τον κατηγορούν για ταύτιση της Χαρ. Τρικούπη με τη Ν.Δ. και τον κ. Αντ. Σαμαρά.

Στο πλαίσιο το οποίο έθεσε ο κ. Βενιζέλος κινήθηκαν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Π. Κουκουλόπουλος είπε χθες (Βήμα Fm) χαρακτηριστικά: «Εάν αποδοκιμαστούμε στις κάλπες, δεν ξέρω κανένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που θα έχει διάθεση να στηρίξει, τότε, αυτό το κυβερνητικό σχήμα».

Ως προϋπόθεση «να υπάρξει και να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση περιέγραψε (Mega) την ενίσχυση του «προοδευτικού πόλου» ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ παρόμοια άποψη εξέφρασαν και άλλοι βουλευτές, όπως ο κ. Δ. Κρεμαστινός. Σχεδόν πανομοιότυπη στάση τηρεί στο θέμα και ο κ. Α. Λοβέρδος. Ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» εκτίμησε σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση πως είτε η «Ελιά» θα λάβει σαφή εντολή είτε «θα μας ζητήσει να μην εμποδίσουμε τις γενικές βουλευτικές εκλογές».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...