Εφετείο επέβαλε αυστηρότερη ποινή σε βάρος του Λούλα

Εφετείο επέβαλε αυστηρότερη ποινή σε βάρος του Λούλα

Εφετείο της Βραζιλίας όχι μόνο επικύρωσε ομόφωνα την καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση σε βάρος του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα για διαφθορά, αλλά επιπλέον του επέβαλε αυστηρότερη ποινή.

Με τρεις θετικές ψήφους και καμία κατά, το εφετείο περιορίζει με αυτόν τον τρόπο τις δυνατότητες του πρώην προέδρου να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του.

Πλέον, το πιθανότερο είναι πως θα κριθεί ότι η υποψηφιότητά του δεν πληροί τις προϋποθέσεις, στην περίπτωση που εκείνος επιχειρήσει να δώσει το «παρών» στις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο αποφάσισε επιπλέον να αυξήσει την ποινή του από τα εννέα έτη και έξι μήνες κάθειρξης στα 12 χρόνια και έναν μήνα κάθειρξης, για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα κατηγορείται ότι παρέλαβε ένα πολυτελές τριώροφο διαμέρισμα σε παραθαλάσσιο θέρετρο από τον κατασκευαστικό όμιλο OAS με αντάλλαγμα αναθέσεις εκ μέρους της κρατικής εταιρίας Petrobras στη διάρκεια της προεδρίας του (2003-2010).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/318820-Epheteio-epebale-aysterotere-poine-se-baros-toy-Loyla ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...