Ζηλάντια: Ευρήματα από τη «νέα» ήπειρο δείχνουν το συγκλονιστικό παρελθόν της Γης

Ζηλάντια: Ευρήματα από τη «νέα» ήπειρο δείχνουν το συγκλονιστικό παρελθόν της Γης

Ζηλάντια

Η Zealandia, ως επί το πλείστον υποθαλάσσιο έδαφος στον Νότιο Ειρηνικό, ανακηρύχθηκε ως η νεότερη ήπειρος φέτος σε μια μελέτη στο περιοδικό της Γεωλογικής Εταιρείας της Αμερικής. Περιλαμβάνει το νησί Lord Howe στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, τη Νέα Καληδονία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Ζηλάντια πιστεύεται ότι ήταν ένα μισοβυθισμένο μέρος που παρείχε δίοδο στα ζώα και τα φυτά να διασχίζουν ηπείρους – Η έρευνα βοηθά στην κατανόηση μεγάλων επιστημονικών ζητημάτων, όπως το πώς τα φυτά και τα ζώα διασκορπίζονταν και εξελίσσονταν στο νότιο Ειρηνικό.

Την Τετάρτη οι ερευνητές μοιράστηκαν τα ευρήματά τους από τη διήμερη αποστολή τους, μια από τις πρώτες εκτενείς έρευνες της περιοχής, ανακοινώνοντας ορυκτά ευρήματα και αποδείξεις τεκτονικών κινήσεων μεγάλης κλίμακας.

«Η ανακάλυψη μικροσκοπικών, κελυφών, οργανισμών που ζούσαν σε θερμές, ρηχές θάλασσες και σπόρια και γύρη από χερσαία φυτά, αποκαλύπτουν ότι η γεωγραφία και το κλίμα της Zealandia, ήταν δραματικά διαφορετικά στο παρελθόν», δήλωσε ο καθηγητής Gerald Dickens του Πανεπιστημίου Rice.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302956-Zelantia-Eyremata-apo-te-nea-epeiro-deichnoyn-to-sygklonistiko-parelthon-tes-Ges ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...