Ζωντανή με Τουράμ η Κέρκυρα, στα… τάρταρα ο Πλατανιάς

Ζωντανή με Τουράμ η Κέρκυρα, στα… τάρταρα ο Πλατανιάς

Τουράμ

Με δύο γκολ του Τουράμ η Κέρκυρα έσπρωξε τον Πλατανιά στη Football League και παράλληλα πήρε νίκη-ανάσα (2-0) στη μάχη της παραμονής στην ομάδα του, έπειτα από δέκα… άγονες αγωνιστικές.

Αμφότερες οι ομάδες, έδιναν έναν ακόμα αγώνα επιβίωσης, με τη διαφορά τους στον βαθμολογικό πίνακα να είναι μόλις δύο βαθμοί.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο τους, έκανε ντεμπούτο ο Γιάννης Ματζουράκης, ήθελαν να βάλουν τέλος σε ένα σερί δέκα αγώνων που είχαν δίχως να έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης.

Αντίθετα, η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα, πήγε στο νησί του Ιονίου για να παίξει τα… ρέστα της για την παραμονή της στην κατηγορία, έχοντας καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού την προηγούμενη αγωνιστική. 

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του ήταν νευρικό, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με πολύ πάθος, μαρκαρίσματα και εντάσεις μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Η Κέρκυρα παρόλα αυτά ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, δίχως όμως την υπεροχή αυτή να μπορεί να τη μετουσιώσει σε ευκαιρίες και γκολ. 

Ολα αυτά μέχρι το 40′ εκεί όπου μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών έγιναν τα πάντα. Οι Φαίακες στο διάστημα αυτό είχαν δύο δοκάρια και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Αρχικά, στο 40′ ο Τουράμ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Κλιάιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Επστάιν να βρει δοκάρι έπειτα από ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε. 

Η πίεση της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη όμως συνεχίστηκε και στο 45′ ο Τουράμ πρόλαβε την έξοδο του Κλιάιτς, τσίμπησε τη μπάλα και κέρδισε το πέναλτι, αφού ο γκολκίπερ του Πλατανιά έπεσε άτσαλα πάνω του και τον βρήκε με το γόνατο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει και να ανοίξει… λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ο Πλατανιάς, ήξερε πως ενδεχόμενη ήττα θα έκανε πολύ πιο δύσκολο το έργο του για την παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο, ουδέποτε έδειξε να μπορεί να πετύχει πράγματα στο παιχνίδι, καθώς απείλησε ελάχιστα την εστία του Γιαννακόπουλου, που είχε ένα ήσυχο απόγευμα. 

Η Κέρκυρα απείλησε στο 58′ με τον Επστάιν, που έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Φαιάκων σε συμμετοχές στη Super League, πίσω από τον Βενέτη, όμως ο Κλιάιτς, έδιωξε και κράτησε το 1-0.

Τη λύση για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη τελικά έδωσε και πάλι ο Τουράμ όταν στο 74′, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Παμλίδη μετά το λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με πλασέ έκανε το 2-0 και έγειρε την πλάστιγγα οριστικά προς το μέρος της ομάδας του.

Ο Πλατανιάς που στο 86′ έμεινε και με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Βάντερσον με δεύτερη κίτρινη, είχε την καλύτερη στιγμή του ένα λεπτό αργότερα σε μακρινό σουτ του Δημούτσο το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Κέρκυρας.

Έτσι, το 2-0 έμεινε ως τελικό σκορ, με τους Φαίακες να πανηγυρίζουν έξαλλα αυτό το τρίποντο που τους κρατά ζωντανούς στη μάχη της παραμονής.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Γεωργίου, Τουράμ, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ρόλε (83′ Ζορμπάς), Ιωάννου, Μπαλάφας (73′ Αρτυματάς), Επστάιν (68′ Παμλίδης), Γρομιτσάρης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Σκαρντοβέλι, Στάμου, Πετρόπουλος, Καρυπίδης, Κοροβέσης (78′ Γκρετσλζακ), Δημούτσος, Ντουαλά (64′ Στόιτσεφ), Μάνσα, Νίλι, Ενσικουλού.

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/319184-Zontane-me-Toyram-e-Kerkyra-sta-tartara-o-Platanias ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...