Ζόμπι στην Ακρόπολη και τη Νέα Κηφισιά – Σκόρπισαν τον τρόμο!

Ζόμπι στην Ακρόπολη και τη Νέα Κηφισιά - Σκόρπισαν τον τρόμο!
Μέσα σε δευτερόλεπτα η περιοχή είχε γεμίσει με οπλισμένους άνδρες, ενδεδυμένους με στολές που θύμιζαν πολύ τις αντίστοιχες των Ειδικών Δυνάμεων.
Οι γύρω γείτονες καλούν… την τηλεόραση, ισχυριζόμενοι πως «εντοπίστηκε η γιάφκα του Μαζιώτη». Τελικά, η εμφάνιση των πρώτων… ζόμπι βάζει κάπως τα πράγματα στη θέση τους. Ε δεν μπορεί, ταινία θα γυρίζουν!

Πίσω από τις κάμερες, ο Γιάννης Ζαφειρίου, ο «2nd Unit Director» της αγγλικής ταινίας τρόμου «Apocalypse», υπεύθυνος για τις σκηνές στην Ελλάδα. «Η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή μεγάλου μήκους. Θα χρησιμοποιηθούν πλάνα γυρισμένα σε 10 χώρες του κόσμου, σε μια διεθνή συμπαραγωγή με ανεξάρτητους κινηματογραφιστές σαν κι εμένα, οι οποίοι τραβάμε υλικό σε στυλ “found footage”, τα οποία έχουν γυρίσει υποτίθεται απλοί άνθρωποι σε διαφορετικά μέρη του κόσμου στην καθημερινότητά τους. Κατά λάθος βιντεοσκοπούν και τα ζόμπι να τους επιτίθενται».

Ο σκηνοθέτης στην άλλη άκρη της γραμμής ακούγεται ενθουσιασμένος: «Ολο αυτό το υλικό που τραβάμε εμείς ανά τον κόσμο θα εισαχθεί στην κανονική ταινία και θα προβάλλεται στις οθόνες ενός ειδησεογραφικού σταθμού.

Ηρωίδα είναι μια δημοσιογράφος που προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο για την “Αποκάλυψη” των ζόμπι ενώ η ταινία θα είναι κανονικά γυρισμένη, με στρωτή πλοκή, χαρακτήρες και γραμμική κινηματογράφηση, δίχως δηλαδή ντοκιμαντερίστικο εφέ.

Τα διεθνή κομμάτια είναι απλά ένα έξτρα υλικό, βασικό για την πλοκή, αλλά γυρισμένο με  διαφορετικό στυλ, ώστε να αποδοθεί μια διεθνής δράση, συμβατή με το βασικό στόρι της ταινίας».
Στην Ελλάδα έκανε κάστινγκ από το facebook, «γνώριζα όμως και κάποια παιδιά που είχαν δουλέψει στο “Κακό” (σ.σ.: ελληνική παραγωγή τρόμου). Eτσι τα πράγματα στήθηκαν πολύ εύκολα» εξηγεί.

Ο Ζαφειρίου ξεκίνησε ως μικρομηκάς για να βρεθεί στην παραγωγή της τηλεοπτικής εκπομπής «Κάτι ψήνεται», «ώσπου αντιλήφθηκα πως η παραγωγός εταιρεία ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Αποφάσισα να φύγω για Αμερική όπου και είχα κάποιους γνωστούς – μέσα σε λίγες μέρες είχα πουλήσει όλα τα έπιπλά μου και ήμουν έτοιμος για το ταξίδι.

Στο Λος Αντζελες σπούδασα διεύθυνση φωτογραφίας και μόλις πριν από λίγο καιρό κατόρθωσα να πάρω και την πράσινη κάρτα» μού λέει χαρούμενος.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...