ΗΠΑ: Μεγαλύτερη ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους, λόγω… Τουρκίας

Τετάρτη 20/07/2016 – 17:10

Τζακ Λιου

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΛΕΕΙ Ο ΤΖΑΚ ΛΙΟΥ                                                                                                                        

Πιο σημαντική από ποτέ, η επίλυση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδα, ειδικά μετά την αναταραχή στην Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.  Με την εκδήλωση κινήματος στην γείτωνα χώρα, οι ΗΠΑ, τονίζουν την σημασία που έχει, η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα της και να λειτουργήσει ως «άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή». Όπως δήλωσε στους Financial Times, «θα ήλπιζα να αλλάξει το κλίμα στο οποίο διεξάγονται οι συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους, γιατί από μόνο του αυτό είναι σωστό να γίνει και γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε μια γεωπολιτικά σημαντική θέση και είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί το οικονομικό της μέλλον».

Μία ημέρα πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε την ανάγκη για αναδιάρθρωση  του ελληνικού χρέους, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για να μπει η δοκιμαζόμενη οικονομία σε σταθερή τροχιά. Η πάγια θέση των αμερικανών και του ΔΝΤ, είναι πως οι Ευρώπη, πρέπει να ελαφρύνει το βάρος του ελληνικού χρέους. Μάλιστα ο κ. Λιου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην γειτονική χώρα, χρησιμοποίησε την απόπειρα πραξικοπήματος  για να στηρίξει την θέση του υπέρ μίας νέας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος

Το πρόγραμμα του κ. Λιού στην Αθήνα είναι γεμάτο, με σειρά συναντήσεων, που ξεκινούν με τον υπουργός Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό, Αλέξης Χαρίτσης, στις 10.15, ακολουθεί η συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο στις 11:00 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών. Στις 14.00, ο κ. Λιου θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Αθήνα, ο Αμερικανός αξιωματούχος θα ταξιδέψει στο Τσένγκντου της Κίνας αύριο και Σάββατο για να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών, των είκοσι πιο ισχυρών Οικονομικών του πλανήτη (G20).

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...