ΗΠΑ: Νεκρός από πυρά αστυνομικού 28χρονος Αφροαμερικανός

ΗΠΑ: Νεκρός από πυρά αστυνομικού 28χρονος Αφροαμερικανός
Ο 28χρονος Ακάι Γκάρλει έπεσε νεκρός από σφαίρα στο στήθος – Το θύμα ήταν άοπλο – «Τραγικό ατύχημα», χαρακτήρισε το περιστατικό η αστυνομία
Τη στιγμή που επικρατεί ακόμα αναβρασμός στο Φέργκιουσον μετά το θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από αστυνομικό, ένα νέο ανάλογο περιστατικό συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά πρόκειται για τον 28χρονο Ακάι Γκάρλει, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού, κατά τη διάρκεια έρευνας σε κτίριο του Μπρούκλιν.

Ο 28χρονος Αφροαμερικανός ήταν άοπλος και βρισκόταν με την σύντροφό του στο διάδρομο του κτιρίου, την ώρα που ο αστυνομικός Πίτερ Λιανγκ, άνοιξε πυρ χωρίς λόγο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
«Απλώς τράβηξαν το πιστόλι και τον πυροβόλησαν στο στήθος», δήλωσε η σύντροφος του θύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αστυνομικός βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, ενώ επικρατούσε σκοτάδι τη στιγμή του τραγικού περιστατικού, καθώς οι λαμπτήρες στο σημείο δεν λειτουργούσαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας, μόλις ο ασιατικής καταγωγής Λιανγκ άκουσε θόρυβο, προφανώς από το ζευγάρι, άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Η αστυνομία του Μπρούκλιν χαρακτήρισε το επεισόδιο «τραγικό ατύχημα», ενώ ο αστυνομικός δήλωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση μετά το θάνατο του 28χρονου.
«Τον σκότωσα κατά λάθος», ισχυρίστηκε ο Λιανγκ, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας επισήμανε πως πρόκειται για τραγικό λάθος.

Η σύντροφος του θύματος από την άλλη, η 27χρονη Μελίσα Μπάτλερ δήλωσε στον αμερικανικό Τύπο: «Τον σκότωσαν. Σκότωσαν έναν αθώο άνθρωπο. Τουλάχιστον θα έπρεπε να πληρώσουν για την κηδεία του».

Στο μεταξύ, αναμένεται να αποφασιστεί αν θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του αστυνομικού, ωστόσο είναι πιθανό να απολυθεί δίχως να περάσει από ειδική ακρόαση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...