Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε στην Υεμένη

Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε στην Υεμένη
Ένα ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στη νότια Υεμένη, ο σαουδάραβας Τούρκι αλ Ασίρι, σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας που τον εντόπισαν στην επαρχία Λάχετζ, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο ότι «ο Τούρκι αλ Ασίρι ή Μαρουάν αλ Μέκι, ένας από τους ηγέτες της Αλ Κάιντα και εμίρης της οργάνωσης στη Λάχετζ, σκοτώθηκε την Πέμπτη στο Τουμπάν». Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο αλ Ασίρι «αντιστάθηκε στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας» που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Ένας σύντροφός του, ο Μουράντ Σάλεχ αλ Σορούρι, τραυματίστηκε ελαφρά, συνελήφθη και έχει ήδη προφυλακιστεί.

Οι βραχίονες της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη συγχωνεύτηκαν το 2009, ιδρύοντας την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ), οργάνωση την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν ως το πιο επικίνδυνο παρακλάδι της.

Οι Αρχές της Υεμένης, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, του βασικού συμμάχου τους ενάντια στην τρομοκρατία, στοχοθετούν ολοένα και συχνότερα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα που δρα κυρίως στα νότια και τα νοτιοανατολικά της χώρας.

Την Τετάρτη η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε ότι δύο από τους ανώτατους διοικητές της, ο Σάουκι αλ Μπααντάνι και ο Νάμπιλ αλ Ντάχαμπ, σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην επαρχία Μπάιντα. Στην επιχείρηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από αμερικανικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, έχασαν τη ζωή τους συνολικά 20 μέλη της οργάνωσης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...