Ηλιοφάνεια σήμερα αλλά χαλάει σταδιακά ο καιρός

Ηλιοφάνεια σήμερα αλλά χαλάει σταδιακά ο καιρός
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Δυτικό Κρητικό και το Μυρτώο Πέλαγος ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ζέστη, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτικά, ο καιρός μέχρι και το Σάββατο:

Τρίτη 23-09-2014
Καιρός: στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία το βορειοανατολικό αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Τετάρτη 24-09-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στο Ιόνιο, το βόρειο και το κεντρικό Αιγαίο.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια.

Πέμπτη 25-09-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 26-09-2014
Καιρός: αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα
επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Άνεμοι: στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι σε 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Σάββατο 27-09-2014
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...