Ηλιόλουστος ο καιρός μέχρι την Παρασκευή – Βροχές από το Σαββατοκύριακο

Ηλιόλουστος ο καιρός μέχρι την Παρασκευή - Βροχές από το Σαββατοκύριακο
Βροχές αναμένονται από το βράδυ της Παρασκευής – Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σαββατοκύριακο

Άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιόλουστες μέρες αναμένονται μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, από το βράδυ της Παρασκευής ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και ενδεχομένως να παρατηρηθούν σποραδικές καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι το Σαββατοκύριακο:

Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός καθόλη τη δφιάρκεια της ημέρας και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις οπότε και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο Πέλαγος νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πέμπτη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα.

Παρασκευή

Αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και βόρεια με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σαββατοκύριακο

Ο καιρός αναμένεται αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα να παρουσιάσει νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα βορειοδυτικά το βράδυ της Κυριακής. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, οι όποιοι βαθμιαία θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω πτώση.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...