Ημερίδα για τα παιδιά με αυτισμό διοργανώνεται στο νοσοκομείο Παίδων

Ημερίδα για τα παιδιά με αυτισμό διοργανώνεται στο νοσοκομείο Παίδων
Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εμπειρία και Θεραπευτική Παρέμβαση σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού: Η σημασία του σχετίζεσθαι» διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή 27 Ιουνίου και ώρα 8.30 – 15.00, το Κέντρο Ημέρας για το παιδί «Το Λιθαράκι» του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ σε όσους παρευρεθούν θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Το Κέντρο Ημέρας για το παιδί «Το Λιθαράκι» δημιουργήθηκε ως δομή ψυχικής υγείας το 1994 στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών με διάφορες αναπτυξιακές διαταραχές, στο φάσμα του αυτισμού, σε μορφές ψυχικής αποδιοργάνωσης, με δυσκολίες ένταξης στον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο, το σχολικό πλαίσιο.

Το Κέντρο Ημέρας ως θεσμός είναι ένας τόπος απεύθυνσης των παιδιών και των οικογενειών τους. Η θεραπευτική παρέμβαση γίνεται είτε ατομικά, είτε σε μικρές ομάδες 5-6 παιδιών μέσω: ψυχοπαιδαγωγικής, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, ψυχοθεραπείας, κοινωνικής φροντίδας και αγωγής υγείας.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...