Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αρνήθηκαν να παίξουν τον εθνικό ύμνο του Ισραήλ κατά την απονομή χρυσού μεταλλίου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αρνήθηκαν να παίξουν τον εθνικό ύμνο του Ισραήλ κατά την απονομή χρυσού μεταλλίου

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία και ευτυχία για έναν αθλητή, από το να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες που συμμετέχει και αποτελεί μια ευκαιρία για να γιορτάσει γι’ αυτό.

Αυτό όμως, δεν ίσχυσε για τον αθλητή του τζούντο Ταλ Φλίκερ, που βρέθηκε στην κορυφή της διοργάνωσης του Grand Slam του Αμπού Ντάμπι αυτής της εβδομάδας.

Καθώς, αντί για τον εθνικό ύμνο του Ισραήλ, οι διοργανωτές του τουρνουά έπαιξαν την επίσημη μουσική της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο (IJF) και στην θέση της σημαίας του Ισραήλ κυμάτισε το λογότυπο της IJF.

«Ήταν περίεργο» δήλωσε ο Φλίκερ στο CNN. «Το Ισραήλ είναι η χώρα μου και είμαι υπερήφανος που είμαι από το Ισραήλ. Τραγούδησα το Χατικβά, γιατί δεν ξέρω τίποτε άλλο. Αυτός είναι ο ύμνος μου», συμπληρώνοντας ότι «Ο κόσμος ξέρεις από πού είμαστε»

Ο Φλίκερ φοβόταν πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό, δεδομένου ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν έχουν διπλωματικούς δεσμούς με το Ισραήλ και όπως οι περισσότερες αραβικές χώρες δεν το αναγνωρίζουν ως κράτος.

Όχι μόνο ο ίδιος αλλά και οι 11 συμπατριώτες του που έλαβαν μέρος σε αυτή την διοργάνωση, είχαν ήδη αναγκαστεί να φορέσουν τις στολές του τζούντο χωρίς τα τυπικά αναγνωριστικά σύμβολα της εθνικότητάς του.

Η IJF, από την πλευρά της, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τζούντο των ΗΑΕ, επιμένοντας πως «όλες οι αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένης της Ισραηλινής, θα αντιμετωπίζονται ως ίσες, χωρίς καμία εξαίρεση».

Να επισημανθεί μάλιστα πως η 4η Αρχή του Ολυμπιακού Χάρτη ορίζει πως «η πρακτική του αθλητισμού είναι ανθρώπινο δικαίωμα» προσθέτοντας πως «κάθε άτομο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ασκεί τον αθλητισμό χωρίς καμία διάκριση».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/307235-Enomena-Arabika-Emirata-Arnethekan-na-paixoyn-ton-ethniko-ymno-toy-Israel-kata-ten-aponome-chrysoy-metallioy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...