Ηρακλειώτες έδωσαν στέγη και ελπίδα σε άστεγο!

Ηρακλειώτες έδωσαν στέγη και ελπίδα σε άστεγο!

Μια ιστορία άκρως… «χριστουγεννιάτικη» σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου μερικοί φιλεύσπλαχνοι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν προκειμένου να βρουν στέγη σε άστεγο συμπολίτη τους!

Απλοί πολίτες, χωρίς κανένα μέσο ή οικονομική άνεση, ευαισθητοποιήθηκαν με σκοπό να βοηθήσουν έναν άνδρα που κοιμόταν σε παγκάκι στο πάρκο της Λεωφόρου Κνωσού, και τελικά τα κατάφεραν.

Ο άνθρωπος αυτός βρισκόταν εκεί τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Περίοικοι προσπάθησαν να τον πλησιάσουν, όμως εκείνος κάθε φορά εξαφανιζόταν από ντροπή και έτσι του άφηναν στο παγκάκι δειλά-δειλά ένα πακέτο τσιγάρα, ένα σάντουιτς, ένα μπουκάλι νερό.

Αργότερα, κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και ξεκίνησαν να τον φροντίζουν σε καθημερινή βάση δίνοντάς του φαγητό, νερό, ρούχα και ό,τι άλλο χρειαζόταν.

Ακολούθως, θέλησαν να του βρουν ένα σπίτι, καθώς όσο προχωρούσε ο χειμώνας το κρύο γινόταν όλο και πιο τσουχτερό ιδιαίτερα τα βράδια, αλλά και μια δουλειά για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Το περασμένο Σάββατο, δύο γυναίκες που τον έχουν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις, η Γωγώ και η Φωτεινή, προσπαθούσαν εναγωνίως να βρουν μια λύση για τον άστεγο άνδρα καθώς το κρύο θέριζε και η βροχή έπεφτε ασταμάτητα.

Έτσι, απευθύνθηκαν σε ένα φίλο τους, τον Αλέξανδρο Ηλιάδη, που έχει στα Καλέσσα ένα καταφύγιο με σκυλιά. Εκείνος προς τιμήν του προθυμοποιήθηκε να προσφέρει στον άστεγο άνδρα στέγη, τροφή, τσιγάρα και εφόσον το επιθυμούσε μια εργασία.

Αφού τον πήρε από το δρόμο και τον οδήγησε στο καταφύγιο, τον έβαλε να κοιμηθεί σε καθαρές κουβέρτες μιας και οι δικές του ήταν λερωμένες και τον ενημέρωσε πως θα του βάψει το σπίτι και πως θα του φέρει σόμπα, για να κοιμάται στα ζεστά.

Την επόμενη ημέρα όλα ήταν αλλιώτικα, πιο γιορτινά. «Ο πρώην άστεγος μας καλημέρισε και μας φίλησε τα χέρια.
Επιστρέψαμε στο Ηράκλειο συγκινημένες και ευχαριστημένες» ανέφερε στη συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook η Γωγώ Φασουλάκη, μια εκ των γυναικών που πρωτοστάτησαν σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.

«Αντίθετα, με την παροιμία που λέει κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό, είμαι της άποψης πως πρέπει να γνωστοποιούνται τα καλά που γίνονται στον κόσμο. Από δήθεν, μετριοπάθεια, καταδικάζουμε όποιον αναφέρει τις καλές πράξεις που γίνονται κι έτσι καταντήσαμε να ενημερωνόμαστε μόνο για τα εγκλήματα, για τις αδικίες και τις απατεωνιές.

Σας πληροφορώ λοιπόν, πως ο κόσμος έχει πολλούς καλούς ανθρώπους. Ανθρώπους οι οποίοι έχουν λίγα και τα μοιράζονται, ανθρώπους που βάζουν στην άκρη τα δικά τους προβλήματα, για να λύσουν τα προβλήματα του συνανθρώπου που είναι μεγαλύτερα» καταλήγει.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...