Η ΑΑΔΕ βάζει στο «μικροσκόπιο» τα φορολογικά στοιχεία εξωτερικού!

Η ΑΑΔΕ βάζει στο «μικροσκόπιο» τα φορολογικά στοιχεία εξωτερικού!

Στα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρίσκονται στοιχεία για τους λογαριασμούς του εξωτερικού, που έχουν φτάσει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών, από την Ευρώπη και τον ΟΟΣΑ.

Μιλώντας στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, εξήγησε ότι «τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία τα αξιολογεί για να εντοπίσει τους παραβάτες». Η αρμόδια υπουργός,  ενημέρωσε την επιτροπή ότι και η Ελλάδα, έχει αποστείλει αντίστοιχα στοιχεία στις αντισυμβαλλόμενες χώρες.

Κατά την ενημέρωση των βουλευτών, η κυρία Παπανάτσιου, είπε ότι μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2018 θα διαβιβαστούν στην Ελλάδα και τα στοιχεία για τις πολυεθνικές στη βάση αντίστοιχων συμφωνιών.

Στη Βουλή, σύμφωνα με το ΑΠΕ, συζητήθηκε  το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται το Μνημόνιο Συνεννόησης και η Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τη βελτίωση της διεθνούς φορολογικής συμμόρφωσης και την εφαρμογή του Νόμου περί Φορολογικής Συμμόρφωσης Λογαριασμών της Αλλοδαπής (FATCA), καθώς και της Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών και διατάξεις εφαρμογής.
 
Όπως επισήμανε σχετικά η κυρία Παπανάτσιου, «η συνεργασία μεταξύ των κρατών είναι αποφασιστικής σημασίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και κρίσιμο στοιχείο αυτής της συνεργασίας είναι η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, και αυτό ακριβώς διασφαλίζουμε με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/305862-E-AADE-bazei-sto-mikroskopio-ta-phorologika-stoicheia-exoterikoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...