Η Αγγελική Σμπούκη (Πρ.ΔΕΥΑΝ): Παρά τα προβλήματα εργαζόμστε για το καλύτερο του τόπου μας

Σχετικά με αναρτήσεις δημοσιευμάτων τα οποία αναφέρονται στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ και αφορά στη συνεργασία που απαιτείται με το Δήμο, για την υλοποίηση του έργου της σύνδεσης της αποχέτευσης του Αντιρρίου με το βιολογικό καθαρισμό της Ναυπάκτου, έχω να επισημάνω τα εξής:
Η έκτακτη συνεδρίαση έγινε εκ του γεγονότος και λόγω της πίεσης του χρόνου, εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ιδια μερα .Εκ παραδρομής δεν ενημερώθηκε και συμπεριελήφθη μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ το οποίο ζήτησε την ακύρωσή της όπως και έγινε. Ούτως η άλλως δεν υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα δεδομένου ότι σχετική απαρτία υπήρχε στο ΔΣ.
Για τον παραπάνω λόγο δεν τίθεται κανένα θέμα για καθυστέρηση υποβολής πρότασης του έργου της σύνδεσης της Αποχέτευσης Αντιρρίου στο πρόγραμμα Φιλόδημος, καθότι ο φάκελος του έργου περιμένουμε να ολοκληρωθεί με την περιβαλλοντική αδειοδότηση, η οποία καθυστερεί επί μήνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το πρόβλημα προέκυψε λόγω εμπλοκής και του Δήμου Δωρίδας με αντίστοιχη πρόταση για τη σύνδεση του παραλιακού του μετώπου με το βιολογικό της Ναυπάκτου, όπως και το Αντίρριο.
Το θέμα αντιμετωπίστηκε σε συνεργασία με το Δήμο Δωρίδας και κατόπιν, με παρέμβαση του Δημάρχου και αντιπροσωπείας του Δήμου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Κατόπιν τούτου αναμένεται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, από μέρα σε μέρα όπως μας είπαν, η περιβαλλοντική αδειοδότηση για να μας δοθεί ο φάκελος και να κατατεθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος.
Η ΔΕΥΑΝ μέσα από διάφορα προγράμματα και σε διάφορα σταδια υλοποιεί έργα όπως, η τηλεμετρία, η αναβάθμιση του βιολογικού Ναυπάκτου, η επερχόμενη προκήρυξη του έργου του βιολογικού καθαρισμού της Άνω Χώρας, ετοιμάζει δύο νέες προτάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης για σημεία που υπάρχουν ελλείψεις και οι οποίες θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στο τοπικό LEADER , καταθέτει αυτές τις μέρες την πρόταση για την ύδρευση των δυτικών συνοικιών της Ναυπάκτου στο πρόγραμμα Φιλόδημος και αμέσως, με την έγκριση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, την σύνδεση της αποχέτευσης του Αντιρρίου με το βιολογικό καθαρισμό της Ναυπάκτου, έργο το οποίο ήταν ξεχασμένο στα συρτάρια, από το 2011 τουλάχιστον και το οποίο εμπεριέχει και κινδύνους, λόγω της μη ολοκλήρωσης του από το Γ ΠΕΠ την προγενέστερη περίοδο.
Σε θέματα με πολύπλοκες διαδικασίες και ιδιαίτερα υποβολής προτάσεων σε προγράμματα, ανακύπτουν πολλές φορές -και δεν αφορά μόνο εμάς – διάφορα επί μέρους προβλήματα και τυπικότητες τα οποία επιλύονται και θεραπεύονται με την καλή πρόθεση και βοήθεια των εμπλεκομένων . Τέτοια πρόθεση νομίζω ότι υπάρχει από όλους, παρά του ότι η προεκλογική περίοδος στην οποία έχουμε εισέλθει, δυσκολεύει αυτές τις προθέσεις. Ελπίζω στο τέλος ότι παρά τα προβλήματα και τις ευθύνες που επωμιζόμαστε, θα συμβάλλουμε όλοι, από τη θέση του καθενός μας, για το καλύτερο του τόπου μας.
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 27/8/2017
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ ΣΜΠΟΥΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...