Η Αννα Πουσκούρη – Reiche νέα πρόεδρος της Attica Bank

Τρίτη 28/06/2016 – 18:03Σε σημαντικές διοικητικές αλλαγές προχώρησε η Attica Bank. Στη  γενική συνέλευση των μετόχων τη Δευτέρα, προχώρησε σε ευρεία ανανέωση με την εκλογή 8 νέων μελών ενώ παράλληλα το νέο Δ.Σ., που συνεδρίασε την ίδια ημέρα, αποφάσισε την εκλογή της Αννας Πουσκούρη – Reiche, έμπειρου τραπεζικού στελέχους με μακρά θητεία στη γερμανική τράπεζα Bayersiche Vereinsbank, ως νέας προέδρου.
 Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου παραμένει ο Αντώνης Αντωνόπουλος.
Η τακτική γενική συνέλευση της Attica Bank, που ολοκληρώθηκε ύστερα από δύο αναβολές, εξέλεξε ως μέλη τους: Αννα Πουσκούρη-Reiche, Κωνσταντίνο Μακέδο, Στυλιανό Πλιάκη, Ηλία Περτσινίδη, Δημήτριο Βογανάτση, Αντώνιο Πρωτονοτάριο, Αθανάσιο Πρέσβελο, Ιωάννη Κυριακόπουλο, Αθανάσιο Σταθόπουλο, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Γεώργιο Παναγιώτου, Ιωάννη Μαρμαγκιώλη, Γεώργιο Βλαχάκη, Αθανάσιο Τσαδάρη και Δημήτριο Τζαννίνη. Στο Δ.Σ. θα μετέχει επίσης η κ. Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου, ως εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου. Επίσης η γενική συνέλευση επέλεξε νέα επιτροπή ελέγχου αποτελούμενη από τους κ. Γεώργιο Παναγιώτου (πρόεδρο), Γεώργιο Βλαχάκη (μέλος) και Δημήτριο Τζαννίνη (μέλος). Σημειώνεται ότι το νέο δεκαπενταμελές Δ.Σ. της τράπεζας εγκρίθηκε από το 90,5% των παριστάμενων μετόχων ενώ καταψήφισαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 9,46%.
Η διοίκηση της Αttica Bank πλαισιώνεται πλέον και με νέα τραπεζικά στελέχη από τη διεθνή αγορά, με ισχυρά βιογραφικά, σε θέσεις ευθύνης στην τράπεζα, ώστε να υπηρετηθεί ο στόχος της επιστροφής στην κερδοφορία, και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς και σε κρίσιμες δομές για την ανάπτυξη της τράπεζας, όπως στη διαχείριση των δανείων, στο Risk Management και στον εσωτερικό έλεγχο. Για την επιλογή της νέας διοίκησης και των νέων στελεχών βαρύνοντα ρόλο έπαιξε η δυνατότητά τους να αναπτύξουν στην Αttica Bank καλές πρακτικές από τη διεθνή τραπεζική αλλά και να συμβάλλουν στην ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης της Τράπεζας και στην αναπτυξιακή της πορεία.
«Στόχος της Αttica Bank, της μόνης εισηγμένης μη συστημικής τράπεζας στη χώρα μας χωρίς συμμετοχή του ΤΧΣ στο κεφάλαιό της, είναι να συμμετάσχει και να συνδράμει σε όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην αύξηση της ρευστότητας και στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στους τομείς των υποδομών/κατασκευών, της ενέργειας, των εξαγωγών και του τουρισμού, αλλά κυρίως υποστηρίζοντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον πυρήνα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος, της Αttica Bank, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.
Ο Πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Γαμβρίλης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Στη μάχη που απαιτούν οι νέες διεθνείς και εγχώριες συνθήκες, η Αttica Bank θα δώσει δυναμικό παρών. Και έχει όλες τις δυνατότητες να το κάνει. Άντεξε στην κρίση, παρέμεινε σταθερή, αυτόνομη και υγιής. Έχει όλες τις δυνατότητες για να αναλάβει διευρυμένους και πρωταγωνιστικούς ρόλους στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην οικονομία».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...