Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Γράφει ο
Σταύρος Ξηντάρας

Ένα διαχρονικό σχόλιο στην αλαζονεία της εξουσίας, η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή θα παρουσιαστεί για μια  τελευταία παράσταση  απόψε  9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα , στου Παπάγου στο δημοτικό κηποθέατρο. Η παράσταση θα ολοκληρωθεί στις 11    Σεπτεμβρίου στην Νέα Μάκρη στο Αμφιθέατρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου.

 Η Αντιγόνη του Σοφοκλή που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης ταξίδεψε στο μεγάλα θέατρα της περιφέρειας με επιτυχία παρά τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία και κέρδισε τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια του κοινού.

Η παράσταση, μια παραγωγή της 5ης ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το ΔH.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας θα δώσει δύο τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα, στον Βύρωνα και στου Παπάγου και κλείνει την περιοδεία της Νέα Μάκρη.     

Την Αντιγόνη υποδύεται η Ιωάννα Παππά και τον Κρέοντα ο Νικήτας Τσακίρογλου.

Η παράσταση, ένα διαχρονικό τραγικό σχόλιο στην  αλαζονεία της εξουσίας, Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Και, -αλήθεια- ποιος και πώς μπορεί να εκφράζει το σύνολο, ώστε να είναι  νόμιμη και αποδεκτή η εξουσία του;

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ανεβαίνει, σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της κορυφαίας τραγωδίας, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη μουσική εκδοχή του Σταύρου Γασπαράτου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση:         Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνοθεσία:         Θέμης Μουμουλίδης
Μουσική:         Σταύρος Γασπαράτος
Σκηνικό – κοστούμια:     Παναγιώτα Κοκκορού
Επιμέλεια κίνησης:     Έλενα  Γεροδήμου
Σχεδιασμός ήχου:     Γιάννης Λαμπρόπουλος
Φωτισμοί:                    Ηλίας Μπέλμπας

Πηγή: Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...