Η Α.Δ.Κ.Ν. για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στο Δήμο Ναυπακτίας λειτουργεί το πρόγραμμα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες εξυπηρετώντας  600 περίπου  ωφελουμένους.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά με μεγάλες καθυστερήσεις, δημιουργώντας πρόβλημα στη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων και στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Γι’ αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι του προγράμματος έχουν προγραμματίσει 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 3/4/2014 και 4/4/2014.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Ναυπακτίας πληρώνονται χωρίς καθυστέρηση.  Μέσα στον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο καταβάλλεται  η μισθοδοσία και κάθε άλλη δαπάνη του προγράμματος. Αυτό επιτεύχθηκε με την ορθολογική και νοικοκυρεμένη διαχείριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΝ). 

Η απρόσκοπτη λειτουργία της ΚΕΔΝ αναδεικνύει την ορθότητα των αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΑΝΝΑ και στη διατήρηση της ΚΕΔΝ για τη λειτουργία των κοινωνικών προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ». Με την απόφαση αυτή διασφαλίστηκε η ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων στο Δήμο μας.

Αξίζει να θυμηθούμε την τότε εμμονή της αντιπολίτευσης που  πρότεινε την διατήρηση της χρεοκοπημένης ΑΝΝΑ αδιαφορώντας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την επί της ουσίας αδυναμία λειτουργίας των προγραμμάτων.

Αυτή την τριετία τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ» λειτουργούν ομαλά προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες.   Αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης αλλά και  της  αμέριστης συμπαράστασης των εργαζομένων οι οποίοι έβαλαν «πλάτες» όταν απαιτήθηκε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη με πρώην Προέδρους, που δημιούργησαν χρέος, αλλά απαιτούν σήμερα αμοιβές (σ.σ. σε μια περίπτωση ύψους περίπου 30.000€), αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει αυτή η απαίτησή τους  για τη δημοτική επιχείρηση, τους εργαζόμενους και τους πολίτες – ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», συμμεριζόμαστε το αίτημά τους να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα από το ΣΕΣ 2014-2020 προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχισή του που προσφέρει σημαντικότατες κοινωνικές υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...