Η Βαρκελώνη δεν θα δίνει πλέον εβδομαδιαίο λογαριασμό στη Μαδρίτη για τα οικονομικά της – Απειλές από Ραχόι

Η Βαρκελώνη δεν θα δίνει πλέον εβδομαδιαίο λογαριασμό στη Μαδρίτη για τα οικονομικά της – Απειλές από Ραχόι

Βαρκελώνη

Με επιστολή του προς τον υπεύθυνο υπουργό για τον προϋπολογισμό της Ισπανίας, Κριστόμπαλ Μοντόρο, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Καταλονίας, Οριόλ Τζουνκέρας, γνωστοποίησε ότι οι Καταλανοί δεν θα υπακούσουν στην υποχρεωτική αποστολή των εβδομαδιαίων οικονομικών καταστάσεων.

 Η Καταλονία θα σταματήσει να στέλνει τους εβδομαδιαίους οικονομικούς λογαριασμούς της στην κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης, ακυρώνοντας το αίτημα της δεύτερης να αποδείξει η Βαρκελώνη ότι δεν χρησιμοποιεί δημόσιο χρήμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας. Το δημοψήφισμα έχει κηρυχτεί παράνομο από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

 Η αιτιολόγηση της απόφασης είναι ότι, το να στέλνει η Βαρκελώνη τους λογαριασμούς της στη Μαδρίτη δεν συνδέεται με τους στόχους της σταθερότητας του προϋπολογισμού ή τους σκοπούς της νομοθέτησης από το κράτος αλλά, γίνεται για πολιτικό έλεγχο.

 Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ραχόι απαντά ότι αν υπάρξει έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι χρησιμοποιείται δημόσιο χρήμα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου, η Καταλονία θα χάσει την πρόσβασή της στα κρατικά ταμεία της κεντρικής κυβέρνησης.

 Η ηγεσία της Βαρκελώνης γνωστοποίησε με επιστολή της ότι παραμένει προσηλωμένη στην οικονομική σταθερότητα και ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το υπουργείο του Μοντόρο, ενώ δήλωσε επίσης ότι θα δίνει τις οικονομικές της καταστάσεις στη Μαδρίτη κάθε μήνα αντί για εβδομάδα. «Η θέληση της Καταλανικής κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να εστιάζει στο διάλογο και να εξασκεί τη δημοκρατία ως μέθοδο να λυθεί το ζήτημα για τις πολιτικές σχέσεις Καταλονίας και Ισπανίας», ανέφερε επίσης η επιστολή.      

 Η Καταλονία αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ και έχει λάβει μόλις 70 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω χρηματοδοτήσεων από την κυβέρνηση της Ισπανίας, από το 2012.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301244-E-Barkelone-den-tha-dinei-pleon-ebdomadiaio-logariasmo-ste-Madrite-gia-ta-oikonomika-tes-Apeiles-apo-Rachoi ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...