Η Βραζιλία επαναφέρει τις θεραπείες εναντίον της ομοφυλοφιλίας

Η Βραζιλία επαναφέρει τις θεραπείες εναντίον της ομοφυλοφιλίας

βραζιλία

Η ομοσπονδιακή δικαιοσύνη της Βραζιλίας επέτρεψε στους ψυχολόγους να προτείνουν «θεραπείες σεξουαλικής επανακατεύθυνσης» στους ομοφυλοφίλους.

«Αυτή η απόφαση είναι ένα πισωγύρισμα σε προοδευτικές αποφάσεις που ελήφθησαν για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, τις τελευταίες δεκαετίες», δήλωσε ο David Miranda, δημοτικός σύμβουλος του Ρίο ντε Τζανέιρο και ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος, στον Guardian.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ψυχολόγων ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ακύρωση της απόφασης γιατί είναι ασύμβατη με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ανέφερε, μάλιστα, ότι αυτές οι πρακτικές είναι αντίθετες και με το συμβούλιο ψυχολογίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (OMS) το οποίο αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από την λίστα των ασθενειών το 1990.

Η απόφαση του δικαστή προκάλεσε αγανάκτηση στους υπερασπιστές των δικαιωμάτων, οι οποίοι κάλεσαν σε διαδήλωση την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας.

«Αρρωστοι είναι όσοι πιστεύουν σε τέτοιες βλακείες», έγραψε στο Instagram η διάσημη βραζιλιάνα τραγουδίστρια Ivete Sangolo, κάτω από μια φωτογραφία όπου δύο άνδρες κυματίζουν την πολύχρωμη σημαία της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302179-E-Brazilia-epanapherei-tis-therapeies-enantion-tes-omophylophilias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...