Η Βόρεια Κορέα «έκλεισε» τα 70 και το γιόρτασε με μία μεγαλοπρεπή παρέλαση αλλά… xωρίς βαλλιστικούς πυραύλους

Η Βόρεια Κορέα «έκλεισε» τα 70 και το γιόρτασε με μία μεγαλοπρεπή παρέλαση αλλά… xωρίς βαλλιστικούς πυραύλους

Με μία μεγαλοπρεπή παρέλαση γιόρτασε η Β. Κορέα την 70η επέτειο από την ίδρυση της χώρας. Ομως, ήταν διαφορετική σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Μπροστά από τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τους χιλιάδες θεατές πέρασαν άρματα, δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, ενώ τα πολύχρωμα μπαλόνια και τα λουλούδια είχαν την… τιμητική τους. Ομως, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρχαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς. Ούτε έγιναν πυρηνικές δοκιμές για τον… εορτασμό της ημέρας, όπως είχε συμβεί τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Αν και συνήθως στη Β. Κορέα τέτοιες παρελάσεις αξιοποιούνται προκειμένου η χώρα να προβάλει τις αμυντικές δυνατότητές της και τις τελευταίες εξελίξεις στην πυραυλική τεχνολογία, κάτι τέτοιο δεν έγινε φέτος, σε μία προφανή προσπάθεια υποστηριχθεί η υπόσχεση που έχει δώσει ο Κιμ για την αποπυρηνικοποίηση.

 

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της χώρας γελούσε και σε αρκετές περιπτώσεις κρατούσε το χέρι του ειδικού απεσταλμένου της Κίνας, που παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/341910-E-Boreia-Korea-ekleise-ta-70-kai-to-giortase-me-mia-megaloprepe-parelase-alla-xoris-ballistikoys-pyrayloys ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...