Η Β. Κορέα ενισχύει την άμυνά της μετά από την πτήση Αμερικανικών βομβαρδιστικών

Η Β. Κορέα ενισχύει την άμυνά της μετά από την πτήση Αμερικανικών βομβαρδιστικών

Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει ενισχύσει τις άμυνες της στη δυτική της ακτή, σύμφωνα με Νοτιοκορεατικά πρακτορεία ειδήσεων, λίγο μετά τις κατηγορίες του Βορρά, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε πόλεμο και την εξαγγελία ότι θα καταρρίψει Αμερικανικά βομβαρδιστικά που πετάνε κοντά στην Κορεατική χερσόνησο. 

 Ο Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών, Ρι Γιονγκ Χο, μίλησε για τα σχόλια του Τραμπ στο twitter, στα οποία ο Αμερικανός ηγέτης λέει ότι ο Ρι και ο Κιμ Γιονγκ Ουν «δεν θα βρίσκονται εδώ για πολύ ακόμα» αν συνεχίσουν τις απειλές τους, τα οποία χαρακτήρισε κήρυξη πολέμου και δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει το δικαίωμα να λάβει κάθε αντίμετρο.

 Το Νοτιοκορεατικό πρακτορείο Γιονχάπ εκτιμά ότι ο Βορράς αυξάνει τις άμυνές του με το να μεταφέρει αεροσκάφη προς την ανατολική ακτή και λαμβάνει κι άλλα μέτρα αφού Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν κοντά στην Κορεατική χερσόνησο το Σαββατοκύριακο.

 Ο Ρι δήλωσε τη Δευτέρα ότι το δικαίωμα του Βορρά σε αντίμετρα συμπεριλαμβάνουν την κατάρριψη Αμερικανικών βομβαρδιστικών «ακόμα και όταν δεν είναι μέσα στον εναέρια σύνορα της χώρας μας».

 «Όλος ο κόσμος θα έπρεπε να θυμάται ξεκάθαρα ότι ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που πρώτες κήρυξαν πόλεμο στη χώρα μας», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, όπου παραβρισκόταν στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

 «Η ερώτηση του ποιος δεν θα είναι γύρω για πολύ καιρό ακόμα θα απαντηθεί τότε», δήλωσε ο Ρι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302810-E-B-Korea-enischyei-ten-amyna-tes-meta-apo-ten-ptese-Amerikanikon-bombardistikon ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...