Η «Γυμνή Τζοκόντα» είναι έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι;

Η «Γυμνή Τζοκόντα» είναι έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι;

Η «Γυμνή Τζοκόντα» είναι έργο τελικάτου Λεονάρντο ντα Βίντσι;

Η «Γυμνή Τζοκόντα» είναι σχεδιασμένη με κάρβουνο και κανείς δεν γνωρίζει πώς δημιουργήθηκε!

Ο  πίνακας «Γυμνή Τζοκόντα» φυλάσσεται στο Musée Condé στην περιοχή Chantilly της Γαλλίας, όπως και όλη η συλλογή που το 1897 δώρισε ο Ερρίκος της Ορλεάνης, δούκας d’Aumale.

Μολονότι δεν επιτρέπεται σε πίνακα να μετακινηθεί  από το Μουσείο, εδώ  έγινε εξαίρεση , καθώς εδώ κι ένα μήνα περίπου, τον έχουν πάρει στα υπόγεια του Λούβρου και έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από ειδικούς για να επιβεβαιωθεί ποιος ήταν ο δημιουργός του!

Σε συνέντευξη του, ο  Mathieu Deldicque- συντηρητής έργων τέχνης- στην Le Figaro, αναφέρει πως το εν λόγω έργο έχει καταλογιστεί ανά περιόδους σε διάφορους ζωγράφους όπως τον Toscan, έπειτα  ειδικοί το απέδωσαν σε μια παραλλαγή του 17ου ή 18ου αιώνα στην Τζοκόντα. Πολλοί βέβαια το θεωρούν έργο των μαθητών  σε ου Λεονάρντο ντα Βίντσι» επιπλεόν αναφέρει ότι  «Σήμερα πιστεύουμε ότι το ένστικτο του Ερρίκου της Ορλεάνης ήταν σωστό. Αυτό το σχέδιο της Γυμνής Τζοκόντας ήταν του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τουλάχιστον εν μέρει».

Η «Γυμνή Τζοκόντα» είναι έργο τελικάτου Λεονάρντο ντα Βίντσι;

Στο Κέντρο Ερευνών και Συντηρητών των Μουσείων της Γαλλίας, ο συντηρητής Bruno Mottin παρατήρησε δύο γραμμές στο σχέδιο που βεβαιώνουν , ότι δημιουργήθηκε μεταξύ 1485 και 1538, και ότι είχε βγει προς πώληση στην Ιταλία όσο ήταν εν ζωή  ο Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Το ερώτημα- εμμονή για  τους ειδικούς που  ψάχνουν διακαώς τις  απαντήσεις είναι αν η «Γυμνή Τζοκόντα» ήταν σύγχρονη ή προγενέστερη της διάσημης Μόνα Λίζα και αν το συγκεκριμένο σχέδιο έχει σχέση με άλλες Γυμνές Τζοκόντες που κοσμούν τους τοίχους διάφορων μουσείων ανά τον κόσμο!

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303103-E-Gymne-Tzokonta-einai-ergo-toy-Leonarnto-nta-Bintsi ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...