Η ΔΕΗ μειώνει τις τιμές στους συνεπείς πελάτες μέχρι και 15%!

Τρίτη 31/05/2016 – 16:46ΔΕΗΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ                                                                                                                                                                                          Επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών με σημαντικές εκπτώσεις στα τιμολόγια, που φτάνουν το 15%, επεξεργάζονται στην ΔΕΗ. Μετά την επιτυχία του προγράμματος ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διακανονισμό 430 εκατ. ευρώ, από 145.000 πελάτες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης, αποκάλυψε τις προθέσεις της επιχείρησης, για την νέα έκπτωση, κατά την τοποθέτησή του στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.
Η έκπτωση, αφορά τους πελάτες που καταβάλουν στην ώρα τους τις οφειλές προς την επιχείρηση. Ο κ. Παναγιωτάκης, τόνισε πως οι «συνεπείς πελάτες», είναι οι καταναλωτές που εξοφλούν τον τρέχοντα λογαριασμό τους και όσοι τηρούν τους διακανονισμούς που έχουν κάνει για τις οφειλές τους προς την επιχείρηση.  Όπως δήλωσε στην συνέχεια, «πιστεύουμε, ότι αυτό θα αποτελέσει κίνητρο ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός και ο αριθμός εκείνων που προσέρχονται σε διακανονισμούς με την ΔΕΗ».
Η τελική έγκριση, για τις νέες εκπτώσεις, αναμένεται να δοθεί την επόμενη Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης. Μετά την οριστική απόφαση, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, από 1η Ιουλίου.
Η επιβράβευση των καταναλωτών, δεν είναι κάτι νέο για την επιχείρηση, που ήδη έχει σε ισχύ, το πρόγραμμα επιστροφών 10% στις ανταγωνιστικές χρεώσεις για τις συνεπείς επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης.  Παράλληλα, ειδικά για τους οικιακούς πελάτες, που πληρώνουν στην ώρα τους, τους λογαριασμούς,  επιστρέφεται φέτος το διπλάσιο του παγίου σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό.
Από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, βλέπουν θετικά τις κινήσεις της εταιρίας και μάλιστα, περιμένουν ακόμα περισσότερα. Θεωρούν πως η ΔΕΗ έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει μία πιο «επιθετική» πολιτική υπέρ των καταναλωτών.  Όπως τονίζεται, ήδη έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, 450.000 καταναλωτές.
Με τις εξελίξεις στην διεθνή αγορά ενέργειας να είναι ραγδαίες, η μείωση των τιμολογίων ακολουθεί την πτώση στις  τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου και την πρόοδο των διακανονισμών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με τις ρυθμίσεις, να βάζουν φρένο στην αύξηση των οφειλών προς την επιχείρηση, στα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρία, τονίζεται πως έχουν ήδη διακανονισθεί οφειλές άνω των 430 εκατ. ευρώ από 145.000 πελάτες!
Οι εκπτώσεις και οι επιστροφές, στις οποίες προχωρά η επιχείρηση, είναι σε μεγάλο βαθμό, η διαχείριση του κέρδους της, από  την πτώση στις τιμές των καυσίμων, που ήδη έχει ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...