Η Δαμασκός λέει ότι η αυτονομία των Κούρδων της Συρίας είναι διαπραγματεύσιμη

Η Δαμασκός λέει ότι η αυτονομία των Κούρδων της Συρίας είναι διαπραγματεύσιμη

Κούρδοι

Η συριακή κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με τους Κούρδους σε όσα αφορά το αίτημά τους για αυτονομία εντός των συνόρων της Συρίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ουαλίντ Μουαλίμ. Ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να συζητήσει το αίτημα μόλις νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο συνέντευξη στο διεθνές δίκτυο Russia Today.

 «Αυτό το θέμα είναι ανοιχτό για διαπραγματεύσεις και συζήτηση και όταν τελειώσουμε την εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους, μπορούμε να κάτσουμε με τους Κούρδους γιους μας και να καταλήξουμε σε μια φόρμουλα για το μέλλον», δήλωσε ο Μουαλίμ.

 Ο Μουαλίμ εξέφρασε την αντίθεση της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία που πραγματοποίησαν οι Κούρδοι του Ιράκ λέγοντας ότι η Δαμασκός υποστηρίζει την ενότητα του Ιράκ, σημειώνοντας ότι οι Κούρδοι της Συρίας «θέλουν μια μορφή αυτονομίας μέσα στα σύνορα της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302806-E-Damaskos-leei-oti-e-aytonomia-ton-Koyrdon-tes-Syrias-einai-diapragmateysime ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...