Η Δούρου συνάντησε τον πρόεδρο του Κογκρέσου τοπικών και περιφερειακών αρχών

Η Δούρου συνάντησε τον πρόεδρο του Κογκρέσου τοπικών και περιφερειακών αρχών

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 23/03/2016 – 19:09

Δούρου

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ζαν Κλοντ Φρεκόν, είχε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, που βρίσκεται στο Στρασβούργο, μετέχοντας στην 30ή Σύνοδο του Κογκρέσου.

Κατά τη συνάντηση, η κ. Δούρου αναφέρθηκε στο μείζον θέμα του προσφυγικού / μεταναστευτικού, που έχει επιδεινωθεί λόγω μονομερών ενεργειών όπως είναι το κλείσιμο των συνόρων.

Περιέγραψε τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για το θέμα και υπογράμμισε την ανάγκη για μια ευρωπαϊκή, κοινή, συνεκτική πολιτική απάντηση στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορεί να παίξει , χάρη στην εμπειρία του, το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχώντου Συμβουλίου της Ευρώπης προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η σημερινή συνάντηση αποτελεί αφετηρία για την ανάπτυξη μιας εποικοδομητικής και γόνιμης συνεργασίας, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κογκρέσου, με στόχο την αντιμετώπιση κατά πρώτο λόγο των επειγουσών θεμάτων που θέτουν οι προσφυγικές / μεταναστευτικές ροές σε περιφέρειες όπως η Αττική, χωρών όπως η Ελλάδα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης της πρωτόγνωρης κρίσης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...