“Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί και πάλι εκτός αγορών”

Οι αξιολογήσεις των χωρών της ΕΕ δύσκολα θα αυξηθούν πριν βελτιωθούν οι οικονομίες, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του οίκου Standard & Poor’s.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων της Standard & Poor’s για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Μόριτς Κρέμερ, προειδοποιεί πως «εάν μάθαμε κάτι από την κρίση της Ευρωζώνης, είναι το πόσο γρήγορα κάποιος μπορεί να χάσει την πρόσβαση στις αγορές ξανά. Θα ήταν πρόωρο να κρίνουμε από το γεγονός ότι η Ελλάδα μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά».

«Η Ελλάδα και η Κύπρος απέχουν πολύ από το να είναι αυτάρκεις και να αυτοχρηματοδοτούντα. Αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό είναι το πόσο βελτιώνεται το προφίλ χρέους της ελληνικής κυβέρνησης από την πολύ σημαντική επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του επίσημου τομέα», τονίζει ο Κρέμερ.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, παρόμοια στάση είχε τηρήσει την περασμένη εβδομάδα και ο οίκος Fitch, εξηγώντας ότι η επιστροφή της Κύπρου στις αγορές ομολόγων μπορεί να είναι θετική, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός ότι το χρέος της χώρας παραμένει υψηλό.
Ο αξιωματούχος της Standard & Poor’s διαβλέπει μια «περίοδο νηνεμίας ενόψει» όσον αφορά τις μεταβολές στις βαθμολογίες, τονίζοντας ότι απαιτείται ακόμη «πολύ δουλειά».

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...