«Η Ελλάδα του Μίκη Θεοδωράκη» μέσα από έργα ζωγραφικής

«Η Ελλάδα του Μίκη Θεοδωράκη» μέσα από έργα ζωγραφικής
Μικρό αντίδωρο στην προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος, τον ερχόμενο μήνα, κλείνει τα 90 του χρόνια, είναι η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, που εγκαινιάζεται σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, στον Ιανό της οδού Σταδίου, με έργα εμπνευσμένα «από την Ελλάδα του Μίκη».

Στην έκθεση, συμμετέχουν είκοσι έξι καλλιτέχνες και το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα εικαστικό περιβάλλον, που επιχειρεί να χωρέσει την πολυεπίπεδη και πληθωρική δημιουργικότητα του Μίκη Θεοδωράκη.

Μια απόπειρα εικαστικής σύνθεσης εικόνων, βγαλμένων από τα τοπία και την καθημερινή ζωή που περιγράφουν οι μελοποιημένοι στίχοι χιλιοτραγουδισμένων τραγουδιών του, πορτρέτα του Μίκη Θεοδωράκη, σκηνές από την Ελλάδα του 1960 – 70 και της ταραχώδους πολιτικής και κοινωνικής καθημερινότητας, αλλά και εμπνεύσεις από τις συνεργασίες του καλλιτέχνη για το θέατρο.

Την θεματική αυτή έκθεση επιμελείται η Ίρις Κρητικού και συμμετέχουν οι Μάριος Βουτσινάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Όλγα Γουλανδρή, Γιάννης Δέδες, Φραγκίσκος Δουκάκης, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Μηνάς Καμπιτάκης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Νικόλας Κληρονόμος, Βασιλική Κολιπέτσα, Εύα Κουτσούκου, Ανδρέας Μαράτος, Ελεάννα Μαρτίνου, Μηνάς Μαυρικάκης, Τίμος Μπατινάκης, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Βασίλης Πέρρος, Μαρίνα Στελλάτου, Κατερίνα Τσεμπελή, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Η θεματική έκθεση «Η Ελλάδα του Μίκη» θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουλίου. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Πληροφορίες
Ιανός: Σταδίου 24 – Αθήνα, τηλ.: 210 3217917. Διάρκεια: 9 Ιουνίου – 11 Ιουλίου, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 21:00, Σάββατο: 9:00 – 18:00.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...