Η «Ευρυδίκη» φεύγει ο «Ζήνωνας» έρχεται

Η «Ευρυδίκη» φεύγει ο «Ζήνωνας» έρχεται

Που θα «χτυπήσει» ο ισχυρός μεσογειακός κυκλώνας…

Ένα νέο φαινόμενο έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει σημαντικά τη χώρα μας και δεν είναι άλλος από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ζήνων», που θα είναι πάντως μικρότερης κλίμακας σε σχέση με ανάλογα καιρικά φαινόμενα.
Παρατεταμένη κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Αντώνη Λάλο, «η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας θα διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό της, αύριο Παρασκευή και περίπου μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Ουσιαστικά, οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σταματήσουν την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους».

Στην Αττική, όπως σημειώνει ο κ. Λάλος, κατά διαστήματα και την Πέμπτη και την Παρασκευή αλλά και τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Μεγαλύτερη βελτίωση θα σημειωθεί σταδιακά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Ο καιρός την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για αύριο Παρασκευή, στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά –με εξαίρεση τη Θράκη – στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί συννεφιά, με πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά, 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Συγκεκριμένα, στην Αττική προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7, βαθμιαία στον Θερμαϊκό βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τμήματα έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι, στα δυτικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία τοπικά, θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια, από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη, τα φαινόμενα, κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση έως και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, προβλέπονται στα βορειοδυτικά νεφώσεις με παροδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά, μέχρι τη νύχτα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και σε όλα τα ηπειρωτικά, πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει βροχερό. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με πρόσκαιρη εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, ενώ θα χιονίσει το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο νοτιοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 6, γρήγορα 6 με 7 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στην ανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με γρήγορη, ωστόσο, βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, όμως το πρωί στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και γρήγορα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στο ανατολικό αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί το πρωί στα βόρεια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/309998-E-Eyrydike-pheygei-o-Zenonas-erchetai ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...