Η Μέρκελ πίνει μπύρες… πάλι

Η Μέρκελ πίνει μπύρες… πάλι

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 22/04/2016 – 19:03

Η Μέρκελ πίνει μπύρες... πάλι

Ακόμα μία παγωμένη μπύρα -χωρίς αλκοόλ- απόλαυσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αυτή τη φορά στον εορτασμό της 500ης επετείου της Reinheitsgebot, του γερμανικού νόμου αγνότητας της μπύρας, που την περιορίζει να έχει ως συστατικά νερό, βύνη κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά.

Η δημοτικότητας τόσο της καγκελαρίου όσο και του κόμματος έχουν πέσει κατακόρυφα, με πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ARD να αναφέρει πως μόλις των 33% των Γερμανών θα ψήφιζε το CDU/CSU, αν γινόντουσαν εκλογές την επόμενη εβδομάδα.

Στην ομιλία της στη γιορτή, η κ. Μέρκελ δανείστηκε φράση του Μάρτιν Λούθερ και χαριτολογώντας είπε: «Αυτός που δεν έχει μπύρα, δεν έχει τίποτα να πιει».

Για την ιστορία, το Reinheitsgebot είναι στην πραγματικότητα μέρος του εγγράφου αποκαλούμενου Biersteuergesetz, στο οποίο καθοριζόταν τι ήταν η μπύρα και ο τρόπος φορολόγησής σύμφωνα με την περιεκτικότητά της σε αλκοόλ.

Μάλιστα, το 1987, το Reinheitsgebot ακυρώθηκε από την ΕΕ ως μέρος της απελευθέρωσης της ευρωπαϊκής αγοράς. Ωστόσο, δεν ήταν λίγα τα γερμανικά ζυθοποιεία, τα οποία στήριξαν το Reinheitsgebot για χάρη της Τέχνης και της κληρονομιάς τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/REUTER POOL VIA DPA

ΑΠΕ-ΜΠΕ/REUTER POOL VIA DPA

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...