Η Ξάνθη έβαλε… φρένο στον ΠΑΟΚ

Η Ξάνθη έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της «Τούμπας» και τον υποχρέωσε στην πρώτη του απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα, αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλές χωρίς σκορ. 

Αμφότερες και οι δύο ομάδες είχαν μεγάλες ευκαιρίες να πάρουν την νίκη, τις οποίες δεν τις αξιοποίησαν. 

Έτσι, ο ΠΑΟΚ θα πάει στους 4 βαθμούς (κουβαλάει τιμωρία από πέρσι με -3) στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχοντας δύο νίκες και μια ισοπαλία.

Σημειώνεται επίσης πως η Ξάνθη, στα τελευταία περίπου 25 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις), αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο.

Όπως το έχει… καθιερώσει φέτος ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μάλιστα μέσα στο πρώτο τέταρτο έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες για να σκοράρει με κυριότερη βέβαια το χαμένο τετ α τετ του Κουλούρη, μόλις στο 9’.

Από το 20λεπτο κι έπειτα η Ξάνθη κράτησε λίγο παραπάνω την μπάλα στα πόδια της, αν και επιθετικά ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη, αφού πέρα από κάποια μακρινά σουτ, δεν απείλησε ιδιαίτερα. Στα παραπάνω προσθέστε και το υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, με τα φάουλ να δίνονται μεν, αλλά να μην τιμωρούνται με κάρτες.

Έτσι μ’ αυτά και μ’ αυτά το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και δίχως κάτι άλλο αξιοσημείωτο, μετά τις χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ στην αρχή του.

Εκ των πραγμάτων το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινά και πάλι καλύτερα και αν απειλεί, αλλά την Ξάνθη πλέον να «βλέπει» λίγο περισσότερο στην επίθεση. Μάλιστα, αν ο Νιέτο ήταν πιο «εύστοχος» οι Θρακιώτες θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει κιόλας.

Στο τελευταίο 20 λεπτο τα δεδομένα άλλαξαν στο παιχνίδι, σε ό,τι αφορά την αριθμητική ισορροπία, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λάζιτς. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, πίεσαν ασφυκτικά τα αντίπαλα καρέ, αλλά ο χρόνος περνούσε. Ο Ίβιτς έκανε φουλ επιθετική την ομάδα του με την είσοδο τον Αθανασιάδη και Τιάμ, αλλά και πάλι, ενώ όλα πήγαιναν καλά, στην τελική προσπάθεια, πότε ο Ροντρίγκες και πότε ο Κάμπος… κλωτσούσαν τις ευκαιρίες που τους δίνονταν για να σκοράρουν.

Έτσι το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη απώλεια στο πρωτάθλημα και την Ξάνθη να παίρνει τον πρώτο της βαθμό.

ΠΑΟΚ: (Βλάνταν Ίβιτς) Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (Πέλκας 46’), Τσίμιροτ (Τιάμ 79’), Ροντρίγκες, Κουλούρης (Αθανασιάδης 59’), Κάμπος

ΞΑΝΘΗ: (Ράσβαν Λουτσέσκου) Ζιφκοβίτς, Φλίσκας, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Γουάλας (Ορφανίδης 82’), Καμαρά, Νιέτο(Ράνος 93′), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιούνες (Βασιλακάκης 63’)

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...