Η Ουαλία στον ημιτελικό! Τεράστια πρόκριση απέναντι στο Βέλγιο με 3-1!

Θα τρελαθούμε με αυτό το Euro!! Περισσότερο όμως θα μας τρελάνει η Ουαλία που όχι μόνο κέρδισε το Βέλγιο, και προκρίθηκε στους ”4” , αλλά το έκανε και με τον πιο εμφατικό τρόπο επικρατώντας με 3-1 , κι αυτό έπειτα από ανατροπή! Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν τον Σάντος και την παρέα του σ’έναν ημιτελικό που σίγουρα κανένας δεν τον περίμενε πρίν ξεκινήσει η τελική φάση του EURO.   Το απόλυτο φαβορί ήταν το Βέλγιο, το οποίο μάλιστα προηγήθηκε στο σκόρ με γκολάρα του Ναϊνγκολάν στο 13ο λεπτό. Από κει και πέρα οι Βέλγοι έδωσαν χώρους στους παίκτες του Κόουλμαν, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τέιλορ στο 25′ , το πλασέ του έβγαλε με τρομερή επέμβαση ο Κουρτουά, δεν έγινε το ίδιο όμως και στο 30′ όταν με καρφωτή κεφαλιά ο Γουίλιαμς έπειτα από κόρνερ των Ουαλών έγραψε το 1-1 που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Wales' defender Ashley Williams (R) celebrates with teammates after scoring a goal during the Euro 2016 quarter-final football match between Wales and Belgium at the Pierre-Mauroy stadium in Villeneuve-d'Ascq near Lille, on July 1, 2016. / AFP / Denis Charlet (Photo credit should read DENIS CHARLET/AFP/Getty Images)
Η Ουαλία μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε γκόλ κάνοντας την ολική ανατροπή. Σκόρερ ο Ρόμπσον Κανού στο 55′ πραγματοποιώντας εξαιρετική ενέργεια και στέλνοντας στον έβδομο ουρανό όλους τους Ουαλούς! Το Βέλγιο ύστερα πίεσε για να πετύχει την ισοφάριση, το 2-1 παρέμενε, στο 83′ ο διαιτητής Σκόμινα δεν είδε καθαρή ανατροπή του Ναϊνγκολάν απ’τον Γουίλιαμς κάτι που ίσως έφερνε το παιχνίδι στα ίσα. Εν τέλει δεν ήρθε η ισοφάριση αλλά η επέκταση του σκόρ σε 3-1, καθώς έπειτα από αντεπίθεση των Ουαλών στο 85′ , και σέντρα του Γκάντερ, ο Βόουκς με εξαιρετική κεφαλιά έστειλα τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 και στέλνοντας την Ουαλία στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία σ’έναν μεγάλο ημιτελικό στις 6 Ιουλίου.

wales

Πολλά μπράβο στους Ουαλούς που ζούν τόσο μεγάλες στιγμές, ήρθαν με χαμηλούς τόνους, αλλά όχι απλά για να το διασκεδάσουν, με ηγέτη τον Μπέιλ και μια απίστευτη ομαδικότητα έχουν φτάσει ήδη στα ημιτελικά και σίγουρα όταν φτάνεις σ’έναν ημιτελικό, εκτός του γεγονότος οτι το αξίζεις, ο τελικός και η κατάκτηση του τροπαίου είναι ο απόλυτος στόχος και τίποτα λιγότερο..

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκούντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβιτς, Τέιλορ, Άλεν, Λέντλεϊ (78’ Κινγκ), Ράμσεϊ (90’ Κόλινς), Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού (80’ Βόουκς).

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς):  Κουρτουά, Μενιέ, Άντερβαϊρελντ, Ντενάγιερ, Τζ. Λουκάκου (75’ Μέρτενς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Ντε Μπρούινε, Καράσκο (46’ Φελαϊνί), Αζάρ, Ρ. Λουκάκου (83’ Μπατσουάγι).

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...