Η Σαμόα αποχαιρέτισε πρώτη το 2017

Η Σαμόα αποχαιρέτισε πρώτη το 2017

Αντίο 2017, καλώς ήλθες 2018!

Το νέο έτος άρχισε επίσημα καθώς σήμαναν ήδη μεσάνυχτα στα νησιά του Νότιου Ειρηνικού, τη Σαμόα, το Τόνγκα και το Κιριμπάτι.

Το ενδιαφέρον με την Πρωτοχρονιά στο Ανεξάρτητο Κράτος των Σαμόα, όπως είναι το επίσημο όνομα της χώρας, είναι ότι μπορεί κανείς να πάρει το αεροπλάνο και να πετάξει σε μια ώρα απόσταση στην Αμερικανική Σαμόα και να γιορτάσει -λόγω της διαφορετικής ζώνης ώρας – δυο φορές την έλευση του νέου έτους δώδεκα ώρες αργότερα, καθώς είναι ένα από τα τελευταία κατοικημένα μέρη του πλανήτη που θα υποδεχθούν το 2018!

Κάτοικοι και τουρίστες στα ηφαιστειογενή νησιά, 2.400 χλμ βορείως της Νέας Ζηλανδίας, γιόρτασαν με πυροτεχνήματα και παραδοσιακούς χορούς την πρωτοχρονιά.

Πριν από έξι χρόνια οι Αρχές της Σαμόα αποφάσισαν να μετακινηθούν από την ανατολική στη δυτική ζώνη ώρας και να γίνουν έτσι η πρώτη χώρα που θα υποδέχεται το νέο έτος, αντί η τελευταία, γεγονός που απέδωσε τα αναμενόμενα στην τουριστική της βιομηχανία..

Τη σκυτάλη των εορτασμών πήρε στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) η Νέα Ζηλανδία, μ’ ένα εντυπωσιακό σώου πυροτεχνημάτων στο Όκλαντ.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε κάτω από τον φημισμένο Sky Tower της πρωτεύουσας χειροκροτώντας την έλευση του νέου έτους με 3.000 πυροτεχνήματα.

Ενώ θα ακολουθήσουν (ώρα Ελλάδος)

Το Σίδνεϊ στις 15:00

Το Τόκιο στις 17:00

Το Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ στις 18:00

Το Ντουμπάι στις 22:00

Το Παρίσι, η Ρώμη και οι Βρυξέλλες στη 01:00

Το Λονδίνο στις 02:00

Η Νέα Υόρκη στις 07:00

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/315689-E-Samoa-apochairetise-prote-to-2017 ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...