Η Σαουδική Αραβία επιτρέπει για πρώτη φορά σε γυναίκες να πάνε στο γήπεδο

Η Σαουδική Αραβία επιτρέπει για πρώτη φορά σε γυναίκες να πάνε στο γήπεδο

Η Σαουδική Αραβία δεν επέτρεπε σε γυναίκες να παρευρεθούν σε γήπεδα μέχρι σήμερα. Οι αρχές της χώρας προχώρησαν σε μια ιστορική απόφαση και πλέον το προσεχές Σαββατοκύριακο θα μπορούν να επισκεφθούν το Στάδιο “Βασιλιάς Φαχντ” του Ριάντ για να παρακολουθήσουν μια μουσική και ποιητική βραδιά, με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής του σαουδαραβικού βασιλείου.

Οι οικογένειες θα μπορούν να καθίσουν όλοι μαζί σε συγκεκριμένες κερκίδες του γηπέδου ενώ οι άνδρες που θα πάνε μόνοι τους θα καθήσουν σε άλλη κερκίδα. “Το στάδιο είναι έτοιμο για να υποδεχτεί περίπου 40.000 ανθρώπους, χωρισμένο σε έναν τομέα για τους μόνους άνδρες και σε άλλον τομέα για τις οικογένειες”, πρόσθεσε το πρακτορείο SPA .

Μέχρι τώρα στις γυναίκες δεν επιτρεπόταν να πηγαίνουν στα γήπεδα, σε εφαρμογή του νόμου περί διαχωρισμού των φύλων στους δημόσιους χώρους. Η Σαουδική Αραβία παραμένει η μοναδική χώρα του κόσμου όπου οι γυναίκες δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν την άδεια του άνδρα κηδεμόνα τους για να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302005-E-Saoydike-Arabia-epitrepei-gia-prote-phora-se-gynaikes-na-pane-sto-gepedo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...