Η Τουρκία δεν επέτρεψε στη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη

Η Τουρκία δεν επέτρεψε στη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 01/03/2016 – 23:27

Η Τουρκία δεν επέτρεψε στη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη

Απίστευτη πρόκληση!

Ξεπέρασε κάθε όριο η Τουρκία, που εννοεί να παριστάνει τον «νταβατζή» στην περιοχή, χωρίς να διστάζει να προκαλεί ακόμη και το Βερολίνο.

Μετά, λοιπόν, τα Δωδεκάνησα, η ηγεσία των Ερντογάν-Νταβούτογλου, θέτει ζήτημα και τη Μυτιλήνη, με το ίδιο επιχείρημα της δήθεν αποστρατικοποιημένης ζώνης.

Σε αποκορύφωμα, μάλιστα, της θρασύτητας της, έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει και τη διέλευση από το νησί, στη Γερμανίδα υπουργό Αμυνας!

Βρίσκει και τα κάνει, βέβαια, αφού Ευρωπαίοι και Αμερικανοί τη «χαϊδεύουν», επιτρέποντας στους κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου, να συμπεριφέρονται ως διεθνείς ταραξίες.

Το πρόγραμμα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν προέβλεπε να φτάσει στο ελληνικό νησί του Αιγαίου, αλλά η Άγκυρα αντέδρασε, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Είχε προηγηθεί αρνητική απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης σε αίτημα του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν να επισκεφθεί τα παράλια της χώρας και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τη δράση των διακινητών.

Η επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας εντασσόταν στο πλαίσιο της όλης επιχείρησης για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, από την Τουρκία, στην οποία έχει ενεργοποιηθεί και το ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή και της Τουρκίας.

Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου, ανάλογο επεισόδιο καταγράφηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν το σκάφος του Έλληνα πρωθυπουργού θέλησε να ανεφοδιαστεί στο νησί της Ρόδου, με την Άγκυρα να αντιδρά. Το πρωθυπουργικό σκάφος αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία, διαφοροποιώντας το πρόγραμμά του.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...