Η αδερφή του τζιχαντιστή – δημοσιογράφου είχε προειδοποιήσει τη βέλγικη αστυνομία

Η αδερφή του τζιχαντιστή – δημοσιογράφου είχε προειδοποιήσει τη βέλγικη αστυνομία

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 27/03/2016 – 20:21

τζιχαντιστής - δημοσιογράφος

Τεράστια ερωτηματικά και οργή προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τους δράστες των πολύνεκρών τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες και τη δράση των βελγικών αστυνομικών αρχών, οι οποίες κατηγορούνται ότι καθυστέρησαν να κινηθούν.

Βελγικά Μέσα Ενημέρωσης αποκάλυψαν σήμερα ότι η αδερφή του τρίτου δράστη που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Φεϊζάλ Σεφού, είχε προειδοποιήσει τις αρχές για εκείνον.

Η κοπέλα, πριν από δύο ολόκληρα χρόνια, είχε επικοινωνήσει με τη βελγική αστυνομία και είχε αποκαλύψει ότι ο αδερφός της, ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος ο οποίος είχε κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού, ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία, προκειμένου να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η αδερφή του Φεϊζάλ Σεφού ανησυχούσε ότι ο νεαρός θα πήγαινε στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών, γι’ αυτό και τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία!

Όμως, ο Φεϊζάλ Σεφού είχε κατηγορηθεί και από τον δήμαρχο των Βρυξελλών για το γεγονός ότι προσπαθούσε να «στρατολογήσει» μετανάστες που βρίσκονταν στο Βέλγιο, προκειμένου να ενταχθούν σε ριζοσπαστικές, ισλαμιστικές ομάδες.

Μάλιστα, ο δήμαρχος είχε καταγγείλει πολλές φορές στην αστυνομία τη δράση του Σεφού, τονίζοντας ότι ήταν επικίνδυνος και πως θα έπρεπε να βρίσκεται υπό κράτηση!

Σύμφωνα με το βελγικό σταθμό  «RTBF», οι αστυνομικές αρχές στις Βρυξέλλες παρακολουθούσαν τους τελευταίους μήνες τις κινήσεις του Σεφού, ωστόσο, δεν κατάφεραν τελικά να «δουν» τον τρόμο που ήταν ικανός να προκαλέσει και να τον σταματήσουν.

Τελικά, ο Φεϊζάλ Σεφού εντοπίστηκε έπειτα από την αναγνώρισή του από τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον τρομοκράτη την Τρίτη το πρωί, την ημέρα των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων. Αφού συνελήφθη, ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις και απόπειρα επιθέσεων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...