Η απάντηση Τζιτζικώστα στις βαριές κατηγορίες του Μεϊμαράκη

Η απάντηση Τζιτζικώστα στις βαριές κατηγορίες του Μεϊμαράκη

“Κάποιοι δείχνουν και σήμερα, μετά το φιάσκο να μην έχουν καταλάβει τι έχουν προκαλέσει: Οργή, αγανάκτηση. Όλα μας τα μέλη έχουν αισθανθεί οδύνη.

Αισθάνονται ταπεινωμένοι διότι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, που κέρδισε από αυτή την ιστορία, μας έκανε πλάκα” δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος φιλοξενήθηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega.

Οι παραιτήσεις στο επίκεντρο
Αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας ρωτήθηκε για το ζήτημα των παραιτήσεων που έχει δημιουργηθεί, κάνοντας λόγο για προσχηματικές ιστορίες. Τόνισε χαρακτηριστικά: “Βάζουν στο τραπέζι προσχηματικές ιστορίες, πχ για τις παραιτήσεις. Χθες, ζητήσαμε την παραίτηση του μεταβατικού αρχηγού για τον εξής λόγο: Διότι προηγήθηκε φιάσκο. Ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε την παράταξη με διορισμό και ξεκάθαρο ρόλο να οδηγήσει την παράταξη στην εκλογή αρχηγού, Χθες είχαμε φιάσκο, γι’ αυτό ζητήσαμε την αλλαγή”.

Εκλογές ΝΔ: Απασφάλισε ο Ε. Μεϊμαράκης – “Τσακίζει” Σαμαρά-Μητσοτάκη και Βορίδη – Προκαλεί τον Τζιτζικώστα σε “μονομαχία”

Σχετικά με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον διορισμό του κ. Πλακιωτάκη ως μεταβατικό πρόεδρο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως “δε θα τα χαλάσουμε εκεί”.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο δικής του παραίτησης από το αξίωμα του Περιφερειάρχη, ήταν ξεκάθαρος: “Κατηγορηματικά δεν παραιτούμαι, εκτός αν η Περιφέρεια Μακεδονίας έχει την παραμικρή ευθύνη για το χθεσινό φιάσκο. Δεν ζητήθηκε η παραίτησή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τις 55 μέρες της προεκλογικής εκστρατείας. Το ζητήσαμε χθες μετά το φιάσκο γιατί κάποιος πρέπει να αοπλογηθεί. Η θέση του περιφερειάρχη είναι εκλεγμένη θέση, όχι διορισμένη και κομματική, εκτός κι αν παραιτηθούν κι εκείνοι από τις εκλεγμένες τους θέσεις, δηλαδή των βουλευτών! Οι συζητήσεις αυτές είναι προσχηματικές”.

Ξανά η ΚΕΦΕ την διοργάνωση των εκλογών ελλείψει εναλλακτικών
Όσο για το ότι την διοργάνωση των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία (όταν γίνουν) θα αναλάβει ξανά η ΚΕΦΕ (σ.σ. η ίδια ΚΕΦΕ που έχει ήδη μια πλήρως αποτυχημένη απόπειρα διοργάνωσης), ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως δεν υπάρχει άλλη λύση!

Συγκεκριμένα τόνισε: “Ζητήσαμε παραιτήσεις από την ΚΕΦΕ αλλά είναι μονόδρομος να γίνουν ξανά οι εκλογές από την ΚΕΦΕ γιατί δεν υπάρχει άλλο όργανο. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το πολύ σε δυο Κυριακές από σήμερα, αν μπορούσαμε θα έπρεπε να γίνουν κι αυτή την Κυριακή. Σήμερα μόνο η ΝΔ είναι η μόνη βαριά ηττημένη. Μόνος μου αντίπαλος είναι ο κύριος Τσίπρας. Δεν θα ρίξω νερό στο μύλο όσων νομίζουν πως κάνουν κάτι καλό δημιουργώντας θέματα μεταξύ μας”.

Ντιμπέιτ… χθες!
Στην συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επιτέθηκε σφοδρά εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη: “Η σημερινή παρουσία του κ. Μεϊμαράκη ήταν ιδιαίτερα διχαστική. Ενέπλεξε τους πάντες και τα πάντα. Ότι φταίνε όλοι εκτός από τον πρόεδρο, δηλαδή τον ίδιο! Θύμισε τον κύριο Τσίπρα!”.

 Εκλογές ΝΔ: Οι υπεύθυνοι για το φιάσκο θα ξανακάνουν τις εκλογές – Οι πιθανές ημερομηνίες
Τέλος, σε σχέση με το αν θα συμμετείχε σε ενδεχόμενο ντιμπέιτ με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν… γλαφυρός: “100%! Όπου θέλει και ό, τι ώρα θέλει! Επιτέλους δέχτηκε την πρότασή μου για διάλογο! Θέλετε να περιμένω εδώ στο studio να έρθει;”.

“Σήμερα τους κάλεσα όλους για να βρεθούμε, αλλά ο κύριος Μεϊμαράκης δεν σήκωσε καν το τηλέφωνο…” τόνισε για τις επαφές του με τους συνυποψηφίους του, γραφει το newsit ενώ για τον αν δέχτηκε πρόσκληση για την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απάντησε: “Με κάλεσαν και θα είμαι εκεί βεβαίως”.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...