Η απάντηση του Ιράν στις κατηγορίες Νετανιάχου

Η απάντηση του Ιράν στις κατηγορίες Νετανιάχου

«Προπαγάνδα» χαρακτήρισε η κρατική τηλεόραση του Ιράν τις κατηγορίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Οι δηλώσεις του δεν ήταν καινούργιες… Γεμάτες αβάσιμες κατηγορίες… Και προπαγάνδα ενάντια στις πυρηνικές εργασίες του Ιράν», ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι καταγγελίες του Ισραήλ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι «παλιές κατηγορίες», που έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

Ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αράγκι, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι κατηγορίες του Ισραήλ είναι «παιδιάστικες και παράλογες» και έχουν στόχο να επηρεάσουν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει στις 12 Μαΐου αν η Ουάσιγκτον θα αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία.

Νωρίτερα, ο κ. Νετανιάχου έκανε λόγο για ψέματα της Τεχεράνης μετά από την υπογραφή της διεθνούς συμφωνίας για τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν μετέφερε το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων σε μυστική τοποθεσία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/330347-E-apantese-toy-Iran-stis-kategories-Netaniachoy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...