Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε και στη δεύτερη επικριτική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με ρύθμιση δανείου του οικογενειακού περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού.

Τη φορά αυτή, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι «ο πανικός του κυρίου Μητσοτάκη είναι τελικά πολύ κακός σύμβουλος. Επειδή δεν τολμά να φανερώσει ποιος χρηματοδότησε τη σύζυγό του, ούτε απαντά γιατί δεν καταθέτει πόθεν έσχες, επιδίδεται σε έναν φτηνό αντιπερισπασμό με συκοφαντίες και ανακρίβειες για τον αδελφό του Πρωθυπουργού.

Η ΝΔ, όμως, σε αντίθεση με τις εφημερίδες του συνεταίρου του αρχηγού της, είναι αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ρυπαρό έντυπο, που το εκδίδουν άνθρωποι του υποκόσμου. Την καλούμε, λοιπόν, να παρουσιάσει άμεσα τα στοιχεία που αποδεικνύουν καταδίκη και μη έκτιση ποινής του αδερφού του Πρωθυπουργού.

Ειδάλλως, εκτός από κοινοί συκοφάντες, θα είναι και υπόλογοι κατά τον νόμο.
ΥΓ. Να επανέλθετε. Όσο επανέρχεστε, τόσο εκτίθεστε και άλλο τόσο μεγαλώνει το ποσό της αποζημίωσης που θα επιδικαστεί» καταλήγει η ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Νωρίτερα σήμερα, η Νέα Δημοκρατία ζητούσε εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με ρύθμιση δανείου εταιρείας που ανήκει στα αδέλφια του και αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Την απάντησε αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν το Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας:

«Ενημερώνουμε τον υπάλληλο του κυρίου Μαρινάκη, που προανήγγειλε στη Βουλή τις “φοβερές” αποκαλύψεις των εφημερίδων του, πως ο Πρωθυπουργός είναι στη διάθεσή του να μιλήσουν, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων.

Γιατί σε αντίθεση με αντίστοιχους του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, ουδέποτε έχουν απασχολήσει τους εισαγγελείς, τα δικαστήρια ή τις ελεγκτικές αρχές, ούτε έχουν εξασφαλίσει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις τύπου ballon payments, όπως αυτή του “Κήρυκα Χανίων”» αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση, ας πει και σε εμάς, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που πασχίζουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους: Πού μπορούμε να βρούμε κι εμείς τα κορόιδα, offshore “αγνώστων επιχειρηματιών”, όπως αυτή που χρηματοδότησε με 800.000 ευρώ τη χρεοκοπημένη εταιρεία της συζύγου του, για να μη μπαίνουμε στον κόπο να ρυθμίζουμε, νομίμως, δάνεια που η κρίση μας δυσκόλεψε να αποπληρώσουμε;

Μήπως μπορεί να ζητήσει από τη σύζυγό του να τους γνωρίσει και σε εμάς;» κατέληξε η πρώτη απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σε δεύτερη ανακοίνωσή της η Πειραιώς απαντούσε ως εξής: «Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.
 
Ας τον ενημερώσουν επίσης πως σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του Πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Πόσο μάλλον να κάνει χρήση πλαστών εγγράφων και να διασφαλίζει προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει. Θα επανέλθουμε» ανέφερε στη δεύτερη τοποθέτησή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Τι απαντά η εφημερίδα

Εν μέσω των ανακοινώσεων Μαξίμου-Πειραιώς, και η εφημερίδα «Παραπολιτικά» εξέδωσε ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ εντολή των ημιυπόγειων (σύμφωνα με τον κύριο Καρτερό) του Μαξίμου, αντί απαντήσεων στις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Παραπολιτικά” για τη χαριστική ρύθμιση δανείου της τεχνικής εταιρείας της οικογένειας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιλέγει τις γνωστές γκαιμπελικές μεθόδους και απαντά με το γνωστό χυδαίο ύφος, εκτοξεύοντας λάσπη στον ανεμιστήρα» υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή της, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδό της.

«Για άλλη μια φορά τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη για τις άθλιες συκοφαντίες τους. Μάλιστα φθάνουν στο έσχατο σημείο εκβιασμού και εκφοβισμού της εφημερίδας, προαναγγέλλοντας διώξεις μέσα από την ανακοίνωση του κόμματος, επιβεβαιώνοντας ότι είμαστε διαρκώς στόχος πολιτικής δίωξης από μια καθεστωτική κυβέρνηση που δεν δέχεται καμία φωνή κριτικής» ανέφερε η εφημερίδα.

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/337369-E-apantese-toy-SYRIZA-ste-nea-proklese-tes-Neas-Demokratias ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...