Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία: Σεβαστείτε το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία: Σεβαστείτε το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο κάλεσε την Τουρκία ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Natura 2000” και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για τις οποίες ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν καμία νομική ισχύ.

«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και, κατ’ επέκταση, το δικαίωμα της Ελλάδος να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, στα οποία ασφαλώς συγκαταλέγεται ο καθορισμός των περιοχών με προστατευόμενα οικοσυστήματα, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν” τόνισε ο κ. Γεννηματάς.

Και προσέθεσε: “Η Τουρκία μόλις πρόσφατα επαναδιατύπωσε επισήμως την πρόθεση να «παραμείνει σε πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Είναι προφανές ότι το πρώτο που θα πρέπει να κάνει, αν επιθυμεί να το επιτύχει, είναι να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

Συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σημείωσαν ότι η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ καλύπτει πλήρως την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/333980-E-apantese-toy-Ypoyrgeioy-Exoterikon-sten-Toyrkia-Sebasteite-to-Diethnes-Dikaio-kai-to-eyropaiko-kektemeno ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...