Η αστυνομία του Παρισιού συνέλαβε επτά υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση

Η αστυνομία του Παρισιού συνέλαβε επτά υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση

Τελική έφοδο πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, ώρα Γαλλίας, ισχυρές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου βρίσκονταν ταμπουρωμένοι οι τρομοκράτες, στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού.



 

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 05:20 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε περί τις 12:30 (ώρα Γαλλίας) με δύο υπόπτους νεκρούς νεκροί και επτά συλληφθέντες. Πάνοπλοι αστυνομικοί παραμένουν πάντως στην περιοχή, καθώς «χτενίζουν» κάθε πιθανό ίχνος.

Στόχος των αστυνομικών δυνάμεων είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ, για τον οποίο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται ή βρισκόταν στο κτήριο της Rue du Corbillon, στην Place Jean Jaures, στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, πολύ κοντά στο Stade de France.

Λίγη ώρα αργότερα, πάνοπλοι Γάλλοι αστυνομικοί έβγαλαν από το κτήριο έναν άντρα, ημίγυμνο και δεμένο πισθάγκωνα, με τα ΜΜΕ να πιθανολογούν ότι πρόκειται για τον τελευταίο από τους υπόπτους που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο.

Γυμνό έβγαλαν από το διαμέρισμα των τρομοκρατών έναν άντρα 


Τι αποκάλυψε ο Γάλλος εισαγγελέας


Ο Γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μουλέν, περίπου στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε επισήμως πως έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβεβαίωσε τους δύο νεκρούς. Επιβεβαίωσε επίσης ότι από αυτούς, μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε κατά την έναρξη της επιχείρησης. Από τους συλληφθέντες, οι τρεις προσήχθησαν μέσα από το διαμέρισμα το οποίο είχε στόχο η επιχείρηση, και αυτή την ώρα ανακρίνονται. Ακόμα ένας άντρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν στον γύρω χώρο του διαμερίσματος. Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανέβασε τον αριθμό των συλλήψεων στις επτά, ενώ, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας που επικαλείται η «Le Figaro», υπάρχει και τρίτος τρομοκράτης νεκρός, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στο τέλος της αστυνομικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί. 

Ένας εκ των συλληφθέντων δήλωσε ότι είχε δανείσει το διαμέρισμά του σε δύο Βέλγους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», ενώ από την πολύωρη και πολύ βαριά μάχη με τους τρομοκράτες, τραυματίες είναι τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί. 

Αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, πάνοπλοι αστυνομικοί ερεύνησαν την επιβλητική εκκλησία του Σεν Ντενί που βρίσκεται πολύ κοντά στο κτήριο, όπου πραγματοποιήθηκε η έφοδος τις προηγούμενες ώρες. Το γαλλικό δίκτυο Europe1 μετέδωσε ότι στο διαμέρισμα η αστυνομία βρήκε όπλα, εκρηκτικά και γιλέκα αυτοκτονίας στο διαμέρισμα των βομβιστών.

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο και στην εκκλησία του Σεν Ντενί

Στόχος της επιχείρησης ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ

Στόχος της επιχείρησης ήταν ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ, ο Βέλγος τζιχαντιστής που θεωρείται ο εγκέαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νομεβρίου στο Παρίσι, όμως προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν βρισκόταν στο κτήριο και ποια είναι η τύχη του. 

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας που επικαλείται το Associated Press, ο Αμπααούντ πιστεύεται ότι ήταν ταμπουρωμένος στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, μαζί με ακόμα πέντε βαριά οπλισμένους συντρόφους του. Όταν η αστυνομία ξεκίνησε την επιχείρηση τα ξημερώματα δεν περίμενε να συναντήσει τέτοια αντίσταση, λένε οι ίδιες πηγές στο AP.

Ο φερόμενος ως ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ

Η επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εντοπισμού και της σύλληψης των δύο τρομοκρατών, που κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Πρόκειται για τον Σαλάχ Αμντεσλάντ, τον «όγδοο» τρομοκράτη του Παρισιού και έναν ακόμα άντρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, που θεωρείται πλέον το ένατο μέλος της τρομοκρατικής ομάδας που αιματοκύλισε το Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί, παρακολουθώντας μια γυναίκα που σχετίζεται με τον Αμπντεσαλάμ Αμπααούντ. Όπως μεταδίδει το κανάλι BFMTV, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας εντόπισαν τη γυναίκα στην περιοχή και κατόπιν οργανώθηκε η επιχείρηση. Οι ίδες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για την γυναίκα -καμικάζι που ανατινάχθηκε σήμερα τα ξημερώματα, λίγο αφότου είχε ξεκινήσει η επιχείρηση, αναφέρει το protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...