Η βρετανική Βουλή είπε «Όχι» στη συμφωνία Μέι – Ε.Ε. για το Brexit

Η βρετανική Βουλή είπε «Όχι» στη συμφωνία Μέι – Ε.Ε. για το Brexit

Την ήττα σε μία κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, επί ενός νομοσχεδίου για το Brexit, γνώρισε την Τετάρτη η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, εξέλιξη που μπορεί να περιπλέξει τις προσπάθειές της στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε με 309 ψήφους υπέρ έναντι 305 κατά τροπολογία, βάσει της οποίας οποιαδήποτε τελική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, η ομάδα της κ. Μέι προσπάθησε να αποφύγει την «ανταρσία» βουλευτών των Συντηρητικών και να τους πείσει να συνταχθούν με την κυβέρνηση, η οποία ανησυχεί ότι η έγκριση της τροπολογίας θα την αποδυναμώσει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η ήττα αυτή της Βρετανίδας πρωθυπουργού έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή καθώς η κ. Μέι αναμένεται την Πέμπτη στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. να παροτρύνει τους ηγέτες των 27 κρατών – μελών να εγκρίνουν τη συνέχιση των συνομιλιών για το Brexit στη δεύτερη φάση τους, εκκινώντας τις διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική εμπορική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/313629-E-bretanike-Boyle-eipe-Ochi-ste-symphonia-Mei-E-E-gia-to-Brexit ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...