Η γερμανική λιτότητα και οι ασφυκτικοί κανόνες της ΕΕ, διώχνουν τους Βρετανούς

Κυριακή 19/06/2016 – 20:15ΠΩΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΝ Ε.Ε.                                                                                              Ανάμεσα στους κινδύνους της ανεξαρτησίας και τις εμμονές της Ευρώπης έχουν να επιλέξουν οι Βρετανοί στις 23 Ιουνίου.  Σε αντίθεση με την Ελλάδα των υπερτροφικών χρεών και των ελλειμμάτων,  το Ην. Βασίλειο, έχει καλές προϋποθέσεις για Ανάπτυξη εκτός Ευρώπης, αν και ο Ντ. Κάμερον ξέρει καλά πως, στην περίπτωση που φύγουν, τότε οι Γερμανοί και οι Γάλλοι θα  κάνουν «ιερό πόλεμο», για να αποδείξουν ότι όποιος φεύγει από το «μαντρί», τον τρώει ο λύκος!
 Ότι και να λένε τώρα, από την Ευρώπη, είναι αργά, αφού η ακραία λιτότητα που εμμονικά επέβαλαν οι Γερμανοί, μαζί με  το τέρας της γραφειοκρατίας και τους ασφυκτικούς κανόνες που προωθούν οι Βρυξέλλες, έχουν φέρει στο αμήν το Σίτι και στερούν αστρονομικά έσοδα από τους Βρετανούς.Ο πόλεμος των Ευρωπαίων απέναντι στο Brexit συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις πως αν φύγουν οι Βρετανοί, τότε οι Γερμανοί θα νιώσουν πολύ μόνοι εντός  ΕΕ. Ήδη στην Γαλλία, που αργά αλλά σταθερά προχωρούν προς προεδρικές εκλογές την Άνοιξη του 2017, με  την Μαρίν Λεπέν, να πιέζει για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για «Frexit»!Από την άλλη, το παγκόσμιο Οικονομικό οικοδόμημα, έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ δηλώσεων, για να τρομάξει τους Βρετανούς ώστε να παραμείνουν εντός ΕΕ. 
  Αν και όχι η πιο δραματική, περισσότερο συζητήθηκε η τοποθέτηση της επικεφαλής του ΔΝΤ, με έκθεση που τονίζει πως, ένα «Brexit» θα έπληττε σοβαρά την βρετανική οικονομία. Μάλιστα σύμφωνα με το ΔΝΤ, η οικονομία του Ην. Βασιλείου, βρίσκεται σε κίνδυνο ύφεσης έως 0,7% το 2017, εφόσον η Μεγάλη Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ. Επιπλέον, το ΑΕΠ θα μπορούσε να υπό-αποδόσει  κατά περίπου 5,5% χαμηλότερα μέχρι το 2019, συγκριτικά με το τι θα συμβεί αν η χώρα παραμείνει στην ΕΕ. Σύμφωνα με το Ταμείο, το Βrexit θα στοίχιζε πολλά και στις γειτονικές χώρες, όπως η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Ολλανδία αλλά και η Κύπρος. Ακόμα και η ίδια η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε τη Βρετανία για τους κινδύνους της αποχώρησής της, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα, πς η ευρωπαϊκή συμμετοχή έχει φέρει θέσεις εργασίας και ανόδους στα εισοδήματα τηςμ Βρετανίας και βοήθησε ώστε να γίνει η χώρα μια ζωντανή οικονομία.
 Σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση, μέσα σε δύο χρόνια από ένα Brexit, τότε μειωθεί το ΑΕΠ κατά 3,6%, οι άνεργοι θα αυξηθούν κατά 520.000 και η στερλίνα θα υποχωρήσει κατά 12%.
 Όμως οι Βρετανοί, εκτός από την λιτότητα την γραφειοκρατία και την κοντόφθαλμη πολιτική των Βρυξελλών, έχουν κουραστεί και από την έλλειψη οράματος για την Ευρώπη, έλλειψη αποφασιστικότητας στην ηγεσία.  Δεν είναι τυχαίο, πως  έξι χρόνια μετά, ακόμα δεν έχει λυθεί το ελληνικό πρόβλημα!  Η Ελλάδα, μετά από τρία μνημόνια και δεκάδες νομοθετήματα έχει καταφέρει μέσα σε έξι χρόνια, να αποδιοργανώσει τις παραγωγικές δυνάμεις, να υπερφορολογήσει, φτωχούς και πλούσιους συνάμα και να βάλει στον πάγο την ελληνική Οικονομία. 
Το μήνυμα Τσακαλώτου και η ανάγνωση, Ανάπτυξη ή Θάνατος! Δεν ήταν τυχαία, η δήλωση  Τσακαλώτου, ο οποίος την Πέμπτη  τόνισε πως, «κατανοώ ότι για πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες τα πράγματα είναι ακόμη πάρα πολύ δύσκολα. Περάσαμε πολλά δύσκολα μέτρα και αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι ο επόμενος χρόνος πρέπει να είναι όχι μόνο ο χρόνος που βγαίνουμε από την κρίση με ανάπτυξη, αλλά που δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία στα θέματα της Δικαιοσύνης, των εργασιακών σχέσεων και σε θέματα οικολογικά».
 Όμως το ίδιο σημαντική είναι και η δήλωσή του στο Euronews, όταν επεσήμανε πως, «θα έχουμε αποτύχει αν σε έναν χρόνο από τώρα δεν είναι εμφανή τα σημάδια της ανάκαμψης».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...