Η εκλογική μάχη της Αττικής – Τα φαβορί στους δέκα μεγαλύτερους δήμους

Η εκλογική μάχη της Αττικής - Τα φαβορί στους δέκα μεγαλύτερους δήμους
Κύριο χαρακτηριστικό της φετινής αναμέτρησης στους δήμους είναι η απουσία των κομματικών χρισμάτων.
Αυτό αφορά, κυρίως, τους υποψηφίους που προέρχονται από τους χώρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μιας και όσοι προέρχονται από κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς, δεν παραλείπουν να δίνουν πολιτικά χαρακτηριστικά στην εκλογική μάχη για τους δήμους. Το φαινόμενο αυτό έχει οδηγήσει σε πληθώρα υποψηφίων, με αποτέλεσμα την Κυριακή να αναμένονται σκληρές μάχες μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων, ειδικά στην Αττική.

Στους 10 μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, που το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να κριθεί στη δεύτερη Κυριακή, το προβάδισμα έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις δήμαρχοι που έχουν μια πετυχημένη θητεία. Ωστόσο δεν λείπουν και οι εκπλήξεις. Οπως και να έχει, πάντως, καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής θα παίξουν οι συνδυασμοί που θα αποκλειστούν στον πρώτο γύρο.

Αθήνα -Πρώτος ο Καμίνης, μάχη ανάμεσα σε Σπηλιωτόπουλο-Σακελλαρίδη

Στην Αθήνα οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Γιώργο Καμίνη. Ωστόσο, για τη δεύτερη θέση κονταροχτυπιούνται Αρης Σπηλιωτόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με τον πρώτο να καταγράφει ένα ισχνό προβάδισμα, λόγω της δημοσκοπικής υποχώρησης του Νικήτα Κακλαμάνη. Για το δεύτερο γύρο οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον νυν δήμαρχο.

Πειραιάς -Μιχαλολιάκος-Μώραλης

Η μεγάλη μάχη για τον Πειραιά αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον Γιάννη Μώραλη που κατεβαίνει στις εκλογές με ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο. Το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής θα κριθεί και από τη στάση που θα τηρήσουν οι ψηφοφόροι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος αναμένεται στην πρώτη Κυριακή να έρθει τρίτος.

Περιστέρι -Παχατουρίδης ίσως και από την πρώτη Κυριακή

Ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης είναι το μεγάλο φαβορί για το δήμο Περιστερίου, με το ενδεχόμενο να επικρατήσει έναντι των αντιπάλων του ακόμη και από τον πρώτο γύρο. Αν οι εκλογές πάνε σε δεύτερη Κυριακή, ο αντίπαλος του κ. Παχατουρίδη θα είναι ή ο Δημήτρης Κελάφας, προερχόμενος από την Κεντοαριστερά, ή ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Κουγιουμτζής, καθώς οι δύο τελευταίοι αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση.

Καλλιθέα -Προβάδισμα Ψαλιδόπουλου

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Θόδωρος Ψαλιδόπουλος φαίνεται ότι θα περάσει με άνεση στο δεύτερο γύρο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον προερχόμενο από τη ΝΔ Δ. Κάρναβο και την πρώην αντιδήμαρχο στην Ασκούνη εποχή Βασιλική Μαργαρίτη. Οι δυο τελευταίοι αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη μεταξύ τους για το εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στο δεύτερο γύρο.

Νίκαια -Θα κονταροχτυπηθούν τρεις για τη δεύτερη θέση

Και στην περίπτωση της Νίκαιας ο νυν δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης φαίνεται ότι θα έχει το προβάδισμα στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.  Για τη δεύτερη θέση, όμως και συνεπώς για το πώς θα περάσει στο δεύτερο γύρο θα κονταροχτυπηθούν οι Κ. Παππαδοπούλου που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κούλης Βρεττάκος που προέρχεται από τη ΝΔ και Στέλιος Μπενετάτος του ΚΚΕ.

Γλυφάδα -Κόκκορης-Παπανικολάου στο β’ γύρο

Το δήμο Γλυφάδας διεκδικούν οκτώ συνδυασμοί. Ωστόσο, η μάχη της δεύτερης Κυριακής αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Κώστα Κόκκορη που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τον υποψήφιο της ΝΔ Γιώργο Παπανικολάου.

Αχαρνές -Η μάχη θα κριθεί ανάμεσα σε δυο υποψηφίους της Κεντροαριστεράς

Οπως όλα δείχνουν η μάχη για το δήμο θα δοθεί ανάμεσα σε δυο υποψηφίους που προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς. Οπως σημειώνει το «Εθνος» τις πρώτες  θέσεις των δημοσκοπήσεων καταλαμβάνουν με οριακές διαφορές ο νυν δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος και ο Γιάννης Κασσαβός.

Ηλιούπολη -Ο νυν δήμαρχος περνά στο β’ γύρο

Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος θεωρείται το μεγάλο φαβορί και φαίνεται να εξασφαλίζει με ευκολία το εισιτήριο για την δεύτερη Κυριακή. Ωστόσο, για τη δεύτερη θέση την πρώτη Κυριακή θα δοθεί σκληρή μάχη ανάμεσα στους συνδυασμούς του Χρ. Κοκκοτίνη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, του Τ. Ευσταθίου, του Γ. Αναγνώστου (οι δύο τελευταίοι προέρχονται από τη ΝΔ) και της υποψήφιας του ΚΚΕ Αναστασίας Τατσούλη.

Χαλάνδρι -Ολα ανοιχτά

Το σκηνικό στο Χαλάνδρι είναι απόλυτα ρευστό. Την είσοδό τους στο δεύτερο γύρο διεκδικούν οι Γ. Κουράσης που  προέρχεται από τη ΝΔ, ο Γιώργος Θωμάς που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ο Σ. Ρούσσος που προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ελληνικό -Κορτζίδης-Κωνσταντάτος

Στο Ελληνικό αναμένεται να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό με αυτό των εκλογών του 2010. Ωστόσο οι συνθήκες θα είναι λίγο πιο δύσκολες για τον νυν δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, λόγω της τραγωδίας στο λούνα παρκ. Οπως αναφέρει το «Εθνος», στο δεύτερο γύρο αναμένεται να περάσουν ο Χρήστος Κορτζίδης που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...