“Η ελληνική οικονομία καταγράφει επιδόσεις καλύτερες του αναμενόμενου”

“Η ελληνική οικονομία καταγράφει επιδόσεις καλύτερες του αναμενόμενου”

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου δήλωσε πως θεωρεί ότι “μέχρι τον Αύγουστο η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της”

«Η ελληνική οικονομία καταγράφει επιδόσεις καλύτερες του αναμενόμενου, οπότε θεωρώ ότι μέχρι τον Αύγουστο η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της», δήλωσε στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμενά.

Ταυτοχρόνως, ο Λουξεμβούργιος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αθήνα θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο Π. Γκραμενά τόνισε ότι «δεν υπήρχε στην ευρωζώνη προηγούμενο ανάλογο με το πρόβλημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και αυτός είναι ο λόγος που οι συζητήσεις διαρκούν τόσο πολύ».

Ο Π. Γκραμενά σημείωσε ότι «είμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια γιατί αυτό είναι ένα νέο στοιχείο σε σχέση με ό,τι αντιμετωπίσαμε με άλλα προγράμματα». Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια εποπτεία μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, όπως έγινε και με τις υπόλοιπες χώρες που δέχτηκαν βοήθεια. Στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχουν ορισμένα επιπρόσθετα στοιχεία και όταν κάτι είναι επιπρόσθετο χρειάζεται περισσότερη συζήτηση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/330555-E-ellenike-oikonomia-katagraphei-epidoseis-kalyteres-toy-anamenomenoy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...